Hogyan tudok megformázni egy 3 TB-s winyót, ha a Windows 10 csak 2 TB-ot lát belőle?
Figyelt kérdés
2 évvel ezelőtt vettem egy 3 TB-s winyót, amit Windows XP alatt, és UEFI-s alaplap híján annak idején csak 2 TB-osra tudtam megformázni, de attól függetlenül látta mind a 3 TB-t. Ehhez akkor asszem Paragon GPT loadert használtam. Most vettem egy új gépet, UEFI-s alaplappal, Windows 10-es oprendszerrel, ahová már szeretném kihasználni mind a 3 TB-ot, de hiába töröltem az előző 2 TB-s partíciót, és hiába állítottam át GPT-re, továbbra is csak 2 TB-ot lát belőle, 3 különböző particionáló program is, úgy érzékeli, mintha egy 2 TB-s winyó lenne. Gyanítom, hogy annak idején a GPT loader állított át, hogy így ismerje fel, a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne ezt visszacsinálni, hogy újból lássa a 3 TB-t?2016. febr. 28. 14:20
11/11 anonim válasza:
A merevlemezen milyen méret van feltüntetve? A BIOS milyen méretűnek látja?
Megjegyzés: jumper csak ATA (IDE) merevlemezeken van, mivel az IDE kábelhez két merevlemez csatlakoztatható. SATA merevlemezeken erre semmi szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!