Hogyan tudok megformázni egy 3 TB-s winyót, ha a Windows 10 csak 2 TB-ot lát belőle?
Nem tudom hogyan állítottad át GPT-re, amikor nem átállítani, hanem átkonvertálni kell.
A konvertáláshoz használd az AOMEI Partition Assistant Professional programot.
Oké, akkor leírom még egyszer, mert úgy látszik nem világos, hogy mi a probléma. Átkonvertáltam már GPT lemezzé, nem segített, visszakonvertáltam MBR lemezzé, és újra GPT-re abban az AOMEI Partiton Assistant prgramban is, amit ajánlottatok, de semmi: ugyanúgy 2 TB-osnak ismeri fel alapból, bármit is csinálok, ez marad a maximális kapacitása. Próbáltam volna az UEFI-ben megnézni, hogy ott is 2 TB-snek látja-e alapból, esetleg ott megformázni, hátha akkor jó lesz, de hiába, ez az Asus-os UEFI vagy nem tartalmaz merevlemezek menedzselésére szolgáló opciót, vagy én vagyok annyira béna, hogy nem találtam meg, pedig vagy háromszor átnéztem a teljes menüjét az utolsó betűig, egyedül a boot sorrendet tudom variálni. Csináltam egy screenshot-ot, ahol jobban látszik, hogy mi a problémám, nagyon remélem, hogy lehet vele kezdeni valamit, mert a hagyományos GPT-re átkonvertáló, újraparticionáló módszerek semmiképp sem működnek jelen esetben...
Nem, ez nem egy 2 TB-s winyó, és pont itt a probléma, hogy bármit is csinálok, annak érzékeli. Anno, amikor megvettem, még látta mind a 3 TB-t, csak megformázni nem tudtam Win XP alatt nem UEFI-s alaplappal, aztán valamilyen programmal meg lett oldva, hogy legalább 2 TB-snek meg lehessen formázni, most meg visszacsinálni nem tudom, pedig kéne, hogy legyen rá valami megoldás...
Azért lőttem egy screenshotot arról is, hogy tényleg egy 3 TB-s winyóról beszélünk. :)
Rosszul fogalmaztam. Én egy ilyen képre gondoltam: [link]
De ha azt mondod, hogy csak 2 GB-ot lát, akkor biztosan úgy van. Próbáltad már telepítő programmal? Akár Win 8.1-gyel, akár Win 10-zel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!