Elbírja ezt a videókártyát a gépem tápegysége?
Nem tudom elbírja-e a meglévő tápegységem amit kinéztem:
GIGABYTE GeForce GTX750 Ti OC 2GB GDDR5 (WindForce 2X)
Jelenlegi PC configom:
Dell Precision T3500
Gyári Dell tápegység 525W (500W), +12VA -/ 18A, +5V -/ 20A
Intel Xeon W3565 4x3,2ghz processzor (130W)
6x2gb DDR3
Dell 09KPMV gyári alaplap
DVD-RW
1db 250gb SSD
1db 1TB 7200rpm HDD
Ennél komolyabbat nem tervezek bele, inkább lehet gtx740-est.
Az említett gtx750TI viszont működne problémamentesen?
Ha nem mit ajánlanátok helyette ami hasonló és garantáltan üzembiztos a táppal?
Köszönöm.
gtx740 nincs csak gt740
es sokkal-sokkal gyengebb, nem eri meg kiadni ra penzt
biztos hogy elbirja a tap akkor is ha 6pin kell ra, de kereshetsz 6pin nelkulit (a legtobb olyan)
740 fogyasztasa kicsit magasabb is hajszalal
Köszönöm a válaszokat, egész nap nyomozok de konkrét infót alig találtam ez ügyben, illetve mindenhol mást írnak a gépemről és a gtx750ti-ről is áramügyileg főleg az OC verzióról és a 6-pinről, az amperek és wattok meg főleg összezavartak :)
Valahol azt olvastam hogy max 150W-ig szerelhető az alap T3500 tápra GPU.
Konkrétan őt néztem amúgy: [link]
Szóval akkor nem kell aggódnom hogy sok bele vagy megsütöm az első alkalommal? :)
ha a tap nem hibas es nem elmebajosok terveztek (brand gyartok figyelnek erre minimalisan Dell meg eleg premium gyarto koztuk is)
en azt az infot talaltam hogy 6pin van a tapon
ami azert eleg erdekes...
egy Silver hatasfoku 3db 18A es 12V agas taprol van szo
ez 216W 216-130=86W
ha felteteleznenk hogy mesteri gyartok reszegek voltak es egy agra tettek a proci es vga kabeleit
erre kell 6pin GV-N75TOC-2GI
gyakorlatban 75W alatt fogyasztottak a 6pin el latott 750Ti k is, ellenben errol a te altalad valasztott tipusrol volt teszt ami 90W os erteket irt, persze rovidideju csucsertekrol is lehetett szo
ellenben mint irtam kereshetnel 6pin nelkulit is (ha van)
es emiatt csak akkor kell aggodnod mint irtam ha rosszul terveztek a tapot
mert papiron a tap GTX980 t is lazan kellene hogy birja (ha cpu tol kulon agra kerul)
cpu a 130W ot EPS kabelrol keri
a vga pedig a 6pin rol ha kell ra es a 24pin rol
a tapon A B C vel jelolik a 3agat
lehet a kabelejen is van ilyen jelzes es akkor megtudod nezni hogy a cpu tapkebel, alaplapi fotapkabel, es a 6pin kabel mely agakon van
de mint lathatad gyakorlati atlagos jatszadozas/munka alatt 1 agon is birnia kell a gepedet
* W3565 lemaradt hogy ez sem fogyaszt 130W t gyakorlati terheles alatt joval alatta marad, ennyit stresszel hozhatsz ki belole (ugy hogy nem rovididore netan 125W re felugrik aztan vissza, hanem folyamatosan 130 t zabal, ahogy vga nal is a folyamatos csucsrajaratas csak stresszel hozhato ki)
a legszebb hogy pont gigabyte (de talan mas gyarto is) 750 (sima) bol is adott ki 6pin t
erdekes...
tuningnal persze a pcie csati nagyon jol jonne (mar ha birja a tuningot ennyire)
igen persze a xeon esetében is kalkuláltam ezzel, de gondoltam jobb félni :)
Maxon ezután sem fogom nyúzni igazából főleg nem mindent egyszerre és felhúzva, maga a gép fotózással és látvány tervezéssel kapcsolatban dolgozik sokat (de semmi 3d, 4K vagy buherálás nincs tervben mert jól szolgál gyári értékeken) + az alkalmi játék heti szinten is max. néhány óra, szintén nem elvárásom hogy mindent ultra minőségen nyögjön 0-24, tehát valóban csak játszadozás amire szánnám.
A leírtakat megfogadom illetve meglesem ha rájövök hogy mi a helyzet a táp és bekötések ügyében.
6-pin nélkül ahogy nézegettem zotac, evga és gigabyte low profile-ok amin tuti nincs és szintén alacsony fogyasztást ígérnek. Nem tudom bármi minőségbeli vagy más különbség van-e köztük, rosszabbul járok-e egyikkel mint a másikkal.
nem nagy gond ha LP a kartya
ellenben gyartonal megtudod nezni
legtobbszor... mert pont ennek a GigaByte nak gyarto nem irja legalabbis egyszeru ulajdonsagos oldalon (mas vga knal irni szokta termeszetesen),
compker en mintha alig lenne vga, persze lassan mas boltokbol is kifogynak a jobbak es sokan igenylik a tapcsati nelkuli eros vga kat es napjainjban a 750Ti az vagyis az eddigi legerosebb tapcsati nelkuli meghozza
ez LP kartya:
ez nem! LP pusztan csak rovid:
de erre itt azt irjak hangos
egy MSI:
[link] N750Ti-2GD5/OC GTX750Ti 2GB GDDR5 OC product/msi_n750ti_2gd5_oc_gtx750ti_2gb_gddr5_oc_pcie/586350
Palit:
mashol is veheted csak tipusok miatt linkeltem
2GB os t erdemes venni napjainkban 1GB ost nem
pcie tapcsatiknak mindjart utana nezek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!