Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asus EEPC 900HA, oprendszer...

Asus EEPC 900HA, oprendszer telepítés cd nélkül és net beállítása?

Figyelt kérdés

Ma kapott a tesóm egy ilyen kis netbook-ot, és hát nem sikerülnek rajta azok a dolgok, amiket egy másik gépen simán megcsinálok.

Gondolok itt arra, hogy net-re csatlakozni.

A router rendesen be van állítva, régi laptopjával tudott is kapcsolódni rá, de ezzel valamiért nem.

A wifi-nél azt írja, hogy disabled, és új kapcsolatnál nem is tudok wifi kapcsolatot létrehozni.

A másik, hogy van ezen valamilyen gyári oprendszer, de elég szar, és windows-t vagy ubuntu-t raknék rá, de ugye ebbe nincs cd olvasó, és így nem tudom hogy kell.

2010. márc. 31. 22:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

ezt probald ki szerintem>

Ha nem megy az angol akkor is megerted nem bonyolult>

Enabling wifi (EeePC 900A and earlier)

Wireless internet does not work on the Eee after installation. To update the drivers, open a terminal window (Applications>Accessories>Terminal) and enter the following commands:

sudo apt-get update

sudo apt-get install build-essential

wget ' [link]

tar zxvf madwifi-hal-0.10.5.6-current.tar.gz

cd madwifi-hal-0.10.5.6-*

make clean

make

sudo make install

sudo reboot

System updates (specifically, new generic kernels) will reverse these changes; simply repeat the above to make your wifi work again.

Optionally, the Array.org Eeepc Kernel for Ubuntu ships with the ath_pci.ko madwifi wireless module pre-built.

2010. ápr. 2. 18:52
 12/12 A kérdező kommentje:

Azóta már sikerült egy-két dolog:

Win XP-t telepítettem rá, azt nem sikerült UNetbootin-nal, hanem kellet pár egyéb program, de a lényeg, hogy végül sikerült pendrive-ra rakni xp-t és aztán telepíteni.

Win alatt már működik a wifi, és tudott is csatlakozni, aztán azóta már megy minden, szóval majd kipróbálom amit az utolsó írt, de egy ideig most nem rakok rá ubuntut, majd max. ha beszarik az xp.

Kösz mindenkinek.

2010. ápr. 2. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!