Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asus EEPC 900HA, oprendszer...

Asus EEPC 900HA, oprendszer telepítés cd nélkül és net beállítása?

Figyelt kérdés

Ma kapott a tesóm egy ilyen kis netbook-ot, és hát nem sikerülnek rajta azok a dolgok, amiket egy másik gépen simán megcsinálok.

Gondolok itt arra, hogy net-re csatlakozni.

A router rendesen be van állítva, régi laptopjával tudott is kapcsolódni rá, de ezzel valamiért nem.

A wifi-nél azt írja, hogy disabled, és új kapcsolatnál nem is tudok wifi kapcsolatot létrehozni.

A másik, hogy van ezen valamilyen gyári oprendszer, de elég szar, és windows-t vagy ubuntu-t raknék rá, de ugye ebbe nincs cd olvasó, és így nem tudom hogy kell.

2010. márc. 31. 22:14
1 2
 1/12 czibles ***** válasza:

ha van 1 működő képes ubuntud, akkor bedugsz 1 pendive-ot (1gb+).

Rendszer/Adminisztráció/ USB inditólemez-készitő

ezt elinditod és megcsinálja magának, aztán EEEPCről pedig bebootolsz róla.

(még nem próbáltam de szerintem működni fog)

2010. márc. 31. 22:24
 2/12 anonim ***** válasza:

ubuntut siman fel tudod tenni ennek usb memmory stickrol ennek a kis programnak a segitsegevel egyszeru gyors vagany : [link]

Nagyon gyorsan ra jossz hogyan kell hasznalni, irto egyszeru ha megy az angol a linken van leiras is! - ha nem irj vissza...

Windowst is lehet bar az korulmenyesebb (just google it > windows install form usb stick)

2010. márc. 31. 22:27
 3/12 A kérdező kommentje:

Tesómnak inkább ubi, arra kevesebb a vírus.

És próbáltam ezt az Unetbootin-t, kiválaszottam az ubuntut, de amikor a verzióját akarom kiválasztani, 8.10 a legújabb, nekem meg 9.04 van.

Vagy akkor válasszam a daily_live-ot?

Aztán szerintem már sikerül megcsinálni.

2010. ápr. 1. 16:02
 4/12 anonim ***** válasza:
2010. ápr. 1. 20:07
 5/12 anonim ***** válasza:

Ez biztosan jó:

[link]

2010. ápr. 1. 20:09
 6/12 anonim ***** válasza:
az unetbootinos vagyok siman toltsd le a egujabb ubuntut iso formaban es ott van egy lehetoseg a progiban hogy az isot csinlja meg az usb stickre remelem megkapod es ugyis mukodik
2010. ápr. 1. 20:19
 7/12 A kérdező kommentje:

Utsó:

Kösz, azóta már sikerül, épp most telepítem.

De viszont a kérdés másik fele még aktuális:

valamiért nincs net.

Szerintem a wifi van kikapcsolva (kéken világít, de tesóm régi laptopján is ha kék volt nem volt net, csak amikor zöld).

De hiába nyomok bármilyen gombot, nem nagyon akar sikerülni.

Router jól van beállítva, mobilomon+2 psp-n próbáltam, és megtalálta mindkettő, tehát biztos hogy a laptoppal van a gond.

2010. ápr. 1. 20:46
 8/12 A kérdező kommentje:
Ja meg kézikönyvbe olyanokat olvasok, hogy ez Windows XP edísön, és már alapból fel van telepítve a windows, de ezen winnek nyoma sem volt.
2010. ápr. 1. 20:46
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát ezt megszivtátok, sajnos. Érdemes a boltban alaposan megnézni és kipróbálni a gépet, mert akkor rögtön kiderült volna, hogy rossz a wifi és hol van a XP? Vigyétek vissza, ez még garis.
2010. ápr. 1. 22:35
 10/12 anonim ***** válasza:

szinten bootines vagyok, elkepzelheto hogy az ubuntu nem szereti a wifit amit belepitettek a gepbe, sajnos van igy, kabellel sincs net? egybknet ugyanannak a tipusnak letezik linuxos es win - es valtozata is! nagyonsok netbook letezik ugyanazzal a tipussal amin lehet xp is 7 is es letezik belole linuxos verzio is! (arkulonbseg van koztuk) pl dell mini

ui> ha kabellel megy a net akkor ubuntu.hu forumon nezz utana hogy ehez a tipushoz hogyan lehet wifit varazsolni szerintem csak kell hozza egy ilesztoprogi amit itt meg is talalsz ha letezik, ha nem akkor probalj mas linuxot pl fedora, ubuntu remix stb!

2010. ápr. 2. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!