Melyik a jobb alaplap?
Szerintem megtaláltam a processzort de ez nem a ventilátor alatt van! Leírom hogy van az egész de van fent googleba is róla kép. Annyi hogy beírod hogy Abit is7-e processzor és látni fogod ha ez az!
intel
FW82801EB
L338NB37
SL73Z
INTEL MC(ez a kettő betű karikában van) ' 02
TAIWAN
ez van ráírva!
Na amit az előbb írtam az nem a CPU volt hanem valami más! Megtaláltam a processzort!
INTEL
Celeron
2.40GHZ/128/480
SL6W4 PHILIPPINES (de lehet hogy philiprines)
7342A316
utána van 2 sor szám:
63438700
1205
Na, akkor megvan.
Az SL73Z amit előszr írtál, az nem a processzor volt, az a déli híd, az I/O (input/output) vezérlő chip. :)
A VGA az egy FX5200-es.
Hát... ez elég karcsú.
Netezni, filmekhez még talán jó lesz.
A processzor meg SL6W4, ill. a felriat alapján:
Egy Northwood magos Celeron.
2.4GHz órajel, 128KB L2 tár, 400MHz FSB.
Sajnos ez így kínszenvedés lesz, netezni se jó.
Ha nagyon akarsz belőle gépet csinálni, akkor keress hozzá 2×1GB DDR1 400MHz-es ramot itt:
Az 1 gigás DDR1 400MHz-es ramok ára olyan 1500Ft.
Ha olcsóbb, akkor jó áron van, ha drágább, akkor keresni kell olcsóbbat. :D
Ha használni is akarod a gépet, akkor 2-3gigát nem ártana venni bele. (minimum kettő gigát)
Négy nem kell, azt úgyse használná ki ez a régi gép.
Processzor is kéne másik, 800-as FSB-vel, 3GHz körüli órejellel, és 1MB (esetleg 512KB) L2 tárral.
Itt találsz:
Tessék, ezt vedd meg gyorsan, mert ahogy átnéztem a hirdetéseket, alig van hirdetve ilyen, ennyiért meg pláne:
(postával 1600Ft előreutalással)
És aztán használd a gépet.
Ha játékhoz kevés lesz, akkor kell bele egy jobb VGA.
Itt találsz:
Egyetlenegy értelmes darabot (X1950PRO) láttam, csak ez meg drága:
Merevlemez mekkora van hozzá?
Pontos típusa?
Ha az új processzorral nem indul a gép, akkor az valószínűleg régebbi BIOS miatt van.
A régi processzorral össze kell rakni, és azzal kell felrakni a legfrissebb BIOS-t.
(a 24-est)
Itt kint van:
Utána már fogja vinni az új processzort is.
Tehetsz rá Win7-et is (32 bitest), de a BIOS-t lehet csak XP alól tudod frissíteni.
Szóval eleinte el kell majd játszogatni vele, de utána ha kész lesz, már menni fog jól.
Leírhatod, de az max. 1000MHz-es Pentium 3-as processzor lesz, nem jó az semmire kulcstartónak esetleg.
Ha Harderaprón meghirdeted, akkor elviszi esetleg valaki valami gyűjteménybe.
Vagy ha mazohista, és ez a hobbija, mármint régi és lassú gépeket kelt életre, és örül neki, h működik...
A merevlemezt csak azért kérdezem, mert ha az is valami lassú fajta, akkor azt se árt cserélni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!