Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a jobb alaplap?

Melyik a jobb alaplap?

Figyelt kérdés
Van egy csomó régi számítógép alkatrészem és nem tudom melyik a jobb alaplap. Egyik az ABIT IS7-E a másik meg tr100! Melyik a jobb? Tudom mindegyik 1000 éves:D

2016. febr. 24. 19:53
1 2 3 4 5 6
 11/59 A kérdező kommentje:
Ja és nem nagyon értek a gépekhez azért írtam ki a kérdést is,Úgyhogy elmondanád,hogy mi az a vga meg cpu?
2016. febr. 24. 22:19
 12/59 T/Z ***** válasza:

Az M2A-MX az 2magos processzorokkal működik.

Szóval nem csoda, ha jól megy vele minden, meg játszani is lehet vele.

Gondolom nem a legkisebb a processzor sem.

CPU ~ Central Process Unit = processzor

VGA ~ Video Graphics Array = videokártya

Aida64, vagy CPU-Z programot tegyél fel, azzal ki lehet olvasni milyen processzor van benne, vagy videokártya.

Amiket az Abit lapba beletennél CPU-t, mag VGA-t, azoknak mi a száma? Nem mindegy, h teljes értékű Pentium-es, vagy csak valami kisebb, korai, vagy eleve butított modell.

A videokártyán meg van egy szám, ill. több is, abból már lehet tudni, mi az a kártya pontosan, és mire lesz elég.

2016. febr. 24. 22:33
 13/59 A kérdező kommentje:
A régi gépekből nem bírtam kiszedni a processzort valahogy nem sikerült megnéznem. Valami régi inteles processzor van hátul. Amúgy nagybátyám informatikus volt meg ilyen társaságban voltak. A mostani gépemre valami amd Athlon 64 X2 van ráírva. Valami asus gép de más videokártya is van benne meg minden. Holnap suli után leírok mindent és akkor remélem tudsz segíteni!
2016. febr. 24. 22:45
 14/59 A kérdező kommentje:
Most akarok venni a mostani gépembe 15.000ftért egy amd a8-5600k 3.6/3.9GHz processzort egy gigabyte f2a55m-ds2 alaplapot! Megéri?
2016. febr. 24. 23:14
 15/59 anonim ***** válasza:

T/Z aki nem becsüli a múltját annak nincs jövője :)

Üdv.

2016. febr. 25. 11:15
 16/59 A kérdező kommentje:
Igaaaz!!
2016. febr. 25. 14:13
 17/59 A kérdező kommentje:
A mostani vga-m: Van rá olyan írva,hogy: N1996, Appartus Claims of U.S. Patent nos.4,631,603; 4,577,216; 4,819,098,and viewing uses only. van még egy cetli rajta amin vannak ilyenek,de nehezen látom és ha nem muszáj nem írom le
2016. febr. 25. 14:20
 18/59 T/Z ***** válasza:

Hát ebből semmi sem derült ki, h milyen videokártya.

Sajnálom, ezek más számok.

Megy a gép?

Akkor szedjél le egy Aida64-et, vagy GPU-Z-t, CPU-Z-t, ezekkel ki lehet olvasni a VGA-t, CPU-t.

egyébként csak azért vagyok kíváncsi a CPU VGA párosra, h tudjak viszonyítani, h mi futhat el rajta, és milyen felbontáson/grafikai részletességgel.

Az eredeti kérdésedre visszatérve.

Az a Pentium4-es Abit cucc az ennél gyengébb lesz, szóval lehet, h mindegyik ~10 éves körüli, de ez a kétmagos géped ez jóval erősebb, akármiből is van összerakva.

Az a pénégyes az inkább egy laza netezős gép lesz csak.

A processzort nem sikerült még kivenni belőle, megnézni, h milyen?

A hűtőt ha leszedted, akkor utána csavaró mozdulattal tudod a hűtőbordát leemelni a processzorról. Rá van tapadva, de remélhetőleg sikerül kihúzni úgy, h nem tapad a hűtőhöz a processzor.

A processzor kupakján pedig rajta lesz, h mi is ez tulajdonképpen.

Memória mennyi van hozzá?

Azt mondtad, h 4 is van, de mekkora modulok?

256-os, vagy 512-es, esetleg 1gigás modulok?

Esetleg vegyesen?

2-3giga nem árt ha lesz.

A videokártya, amit az Abitba tennél, az milyen?

Azon is vannak számok.

FX5200, FX5700, 6200, 6600GT, 6800, 7300, 7600GT, 7800GS, X600, X800, X1650, X1950, HD2400, HD2600

esetleg ha régebbi, akkor 9600, 9800.

Szóval ilyesmit keress.

Meg Ati, nVidia, Sapphire, Asus, Gigabyte, MSI, Gainward, Powercolor, stb.

2016. febr. 25. 15:39
 19/59 T/Z ***** válasza:

Azt meg nem értem minek írtak itt olyat, h aki a múltat nem...

Hogy jön ez ide?

Adtam egy szakmai választ arra, h melyik alaplap jobb.

Erre jött egy kommentelő, ide kellett írnia egy egy mondatos választ, h ne hallgass az elsőre, mert a péhármas az igazi!

Hát ezt aztán rendkívül fontos volt, h megemlítse itt, köszönjük az építő jellegű hsz-t, nagyon fontosak az ilyen jellegű megnyilvánulások.

Mert nyilván ezzel aztán cseppet sem lesz a kérdező összezavarva...

Nem azt mondtam, h b×ssza ki a kukába, hanem vigye nemes helyre, adja le e-hulladéknak.

Az elemeket, üveget, pet palackot is gyűjtőhelyre visszük.

Ez az alaplap is oda való.

Teljes értékű Pentium 4 (értsd: 800-as FSB-s, 3GHz-es, HT-s Prescott - esetleg Northwood) előtti gépekkel nem érdemes foglalkozni, mert nagyon lassúak.

2016. febr. 25. 15:44
 20/59 A kérdező kommentje:
Mindjart rárakom a programot! Az abitos alaplapbol nem sikerült levenni a hűtőt nem tudom miért! Hát ramot veszek majd bele! A vga-t meg mindjart megnézem!
2016. febr. 25. 16:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!