Egy Intel Core2 Quad Q9650 teljeeitmenyben erezhetoen tobbet tud egy Intel Core2 Quad Q6600-nal?
Figyelt kérdés
Szeretnek venni egy Intel Q tiupusu processzort eloszor a legerosebbet akartam az alaplapba amo egy Intel QX9770 lett volna azonban akkora ritkasag ,hogy nem igazan talaltam ha viszont megis 80ezertol felfele ment az ara amit valljunk be eleg sok... Ezert gondoltam keresek egy kicsivel gyengebb de olcsobbat igy akadtam a QX9650re azonban felmerul a kerdes ,hogy 20-25ezer forinttal tobb mint egy QX6600 es ezert tenyleg tud-e annyival tobbet mint az olcsobbik? Nyilvan oreg processzorok mar es sok mindent nem varhat el az ember de megis melyik lenne jobb regi jatekokra?2016. febr. 23. 09:44
1/13 Amarok Tonrar válasza:
Nem ég és föld a különbség, de nyilván erősebb. 20-25k Ft különbözet viszont nem éri meg. Nem tudom mennyiért vennéd, de szerintem egy i5-össel jobban járnál.
2/13 A kérdező kommentje:
Hat a 6600 ilyen 10k korul van meg a 9650 ilyen 30-35k kozott mozog. Azert nem szeretnek az I szeriara atterni mert az teljes gep csere es amennyit tud a quad szeria az nekem elegendo. Csak ha mar veszek akkor nyilvan ugy ,hogy a teljesitmeny es az arertek arany viszonylagosan jo legyen :)
2016. febr. 23. 10:29
3/13 anonim válasza:
ASRock H61M-VG4 újonnan + használt 2. vagy 3. generációs i3 jobb lenne.
Ez 30-35 ezerből megvan. Q6600-tól érezhetően erősebb lenne. Nekem Q8200-at váltott le egy i3 2100, ég és föld a különbség a két proci között, természetesen az i3 javára. Pedig csak egy HD6850-es kártyám volt, de úgy tűnik elég nagy tartalék volt még benne amit a Q8200 visszafogott.
4/13 anonim válasza:
Én a te helyedben ilyen öreg procira nem adnék ki ennyi pénzt.
5/13 anonim válasza:
6/13 anonim válasza:
Viszont hogy a kérdésre is válaszoljak: Q9650 lényegesen erősebb de szvsz nagyon nem éri már meg. Esetleg egy Xeon proci használtan 10 ezer környékén.
7/13 T/Z válasza:
8/13 T/Z válasza:
Lemaradt pár karakter:
Szóval 10-12ezerből meg is vagy.
Teljesítményben pontosan ugyanazt tudja, mint a Q9650.
9/13 A kérdező kommentje:
Igen mindenféleképpen ebbe az alaplapba való processzort keresek még ha butaságnak is tűnik egyeseknek. A Xeon processzorokról hallottam már de azt hallottam azok szervergép processzorok és emiatt nem ajánlottak más felhasználásra ezért keresgéltem a sima Quad szériák között... Az alaplapom típusa viszont: Gigabyte P35-DS4
2016. febr. 27. 23:49
10/13 anonim válasza:
Egy erősebb Quad borzasztóan drága, nem éri meg az árát. Xeon proci ugyan olyan jó mint egy Quad viszont lényegesen olcsóbb, 8-9-10 ezer forintot még talán érdemes rá költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!