Nekem játék videózásához kéne egy processzor max 30000ft-ig az intel vagy amd lenne a jobb?
Hello!
Az amd jobb játékra! Az intel jobb mint az amd-k többsége de drága!
Ha amd-t választanál: AMD FX 4-Core FX-4300 Socket AM3+ OEM /FD4300WMW4MHK
Ha pedig intel-t:intel(r) core(tm)2 quad cpu q6600 @ 2.40ghz
A gta v mindkettő szépen viszi de ha újab játékokba nem gondolkodsz elég lesz egy 2 magos is!
Remélem segíthettem! ;)
még a q6600 hagyján de fx 4300... egy semmirevaló processzor nem ér semmit
Ha újonan akarsz akkor intel i3-4170, 4160, 4150 amelyik olcsóbb de valamennyivel drágábbak mint 30k pár ezressel
Ha nem lépheted túl semmiképp akkor athlon 860K + 88chipsetes lap ha egy középfelső kategóriás videókártyát teszel mellé nem lesz gondod
manapsag a gpu(vga) vegzi a videozast nvidia nal beepitett shadowplay pl.
amd nel meg pl. OBS t erdemes hasznalni
proci meg olyan kell ami birja jatekot igy inkabb intel de 30 ert még i3 nincs meg kb. 35ert mennek
860K is egy jo opcio lehet
Mondjuk az FX-4300 erősebb és modernebb CPU, mint a Q6600 de ma már egyik sem ajánlott cucc: elavult platformok, nem túl nagy teljesítményűek mai szemmel, tuningnál rengeteget képesek enni/melegedni.
Videózáshoz meg ma már tényleg egy modern GPU is elegendő szinte, hiszen a beépített hardveres encoder segítségével minimális plusz erőforrással lehet szép videókat csinálni. Nvidia esetében minimum GTX600 szériától érhető el ez az alegység (NVENC) és a driverba épített Shadowplay használható rögzítésre (vagy külső szoftverként az OBS).
Radeonoknál a VCE alegység végzi ezt a funkciót a HD7000 széria óta és van itt is a driverhez ilyen szoftver (nekem pl driver frissítés után a Kaveri IGP-m csinált tudtomon kívül egy 30 perces videót alap beállításokkal (720p, 30fps) és ezt észre se vettem játék közben...és ez csak egy APU).
A Fraps nem támogat hardveres gyorsítást ha jól tudom (régebbi verziók biztosan nem), így azzal nehéz jó minőségű videókat rögzíteni nagy gépigényű játékok mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!