Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Htpc-be milyen olcsó vga-t...

Htpc-be milyen olcsó vga-t ajánlotok?

Figyelt kérdés

Van egy egy jó monitorom full hd felbontású, de később majd 4k-ra szeretném cserélni, a gépem többi része elég régi egy 2 magos athlon II cpu, de a lényeg hogy a vga dolgozzon helyette 4k-s videóknál, mert ez már egy combosabb full hd-t sem bír, mivel régi integrált alaplapi igp van benne ami még nem támogat ilyesmiket.

Szóval milyen modern kártyát tudok venni ami ezekre jó és mindent le fog játszani a gép simán? Használtan is jó minél olcsóbb egyáltalán nem játszani kell.

2016. febr. 17. 16:15
1 2 3
 1/29 MGéza ***** válasza:
HTPC esetén sokat számít milyen házba van rakva. Befér normális magasságú kártya és milyen slot áll rendelkezésedre? Van pci-e?
2016. febr. 17. 16:22
 2/29 A kérdező kommentje:

Szerintem amelyik alaplapban athlon II cpu van azon természetesen van pci express foglalat (ha linkelsz olyat amin nincs akkor elnézést kérek és leborulok előtted)

Szóval nyilván van foglalat amibe passzol.

A ház mérete is megfelelő igazából bármilyen kártya beleférne szinte így ez nem okozhat problémát.. Nincs tudomásom további akadályról amivel nem vagyok tisztában, de fontos lenne a kérdés szempontjából. És még a tápom sem codegen! :)

Bocs ha flegmának tűntem.

2016. febr. 17. 16:40
 3/29 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

amely filmek ugy vannak kodolva amit a vga tamogat azt lejatsza majd, eleg sokfelet tamogatnak es filmek is eleg szabvanyosak

de szerintem jobb lenne olyan tv t venned ami sajatmaga jatsza le a 4K filmeket... egy usb n csatalkozo tarolorol

2016. febr. 17. 16:42
 4/29 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#3 * altalaban

es vga nak meg árat nem irtal de egy legolcsobb R7 240 vagy GT 720/730 is megfelel a celnak

2016. febr. 17. 16:49
 5/29 MGéza ***** válasza:
Bezzony van olyan. Képzeld, HTCP-n mitx lapot szokás érteni, amiről gyakran le van spórolva sok slot, akár a pci-e is... Szóval milyen lap? És milyen ház? 4K filmhez egyébként nem kell túl sok, egy közepes, 6670 szintű vga megtenné.
2016. febr. 17. 16:52
 6/29 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

AM3+ bol se latok ITX est regebbi foglalatosbol "mégkevesbe" lehet ilyen

Athlon II csak AM3 foglalatu szeria igy ha helyesen irta nem lehet valamely FM vagy AM1 foglalat

2016. febr. 17. 17:02
 7/29 A kérdező kommentje:

Nem találtam olyan am2-es alaplapot bármilyen szabványban amiben ne lenne pci-express foglalat. Én értem hogy vannak olyanok amiben lesprórolták, de konkrétan am2-es vagy 3-ast egyet sem találni. Az athlon ii procik viszont csak ilyenekbe mennek.

Igazából több oka is van amiért csak pc-ben gondolkozom.

1:Nem szeretem a különálló eszközöket, igazából a nappaliban rendeztem be a gépet is. Itt internetezek rajta és nézek filmet.

2:Minden torrent oldaltól töltök le így seedelnem is kell, akkor meg minek másolgassam a cuccokat különféle tárolókra és dugjam be egy újabb eszközbe hogy aztán azon nézzem ha egyszer a gépen meg tudom nézni és közben mást is csinál.

2016. febr. 17. 17:05
 8/29 MGéza ***** válasza:

Pedig van:

Tessék, lista:

[link]

De athlon II volt(x2) az első 2 magos széria is, még AM2-be, ahogy a kérdező is írja.

2016. febr. 17. 17:09
 9/29 A kérdező kommentje:
Ha valaki nem értené nem kötözködni akarok csak felhívni az első válaszoló figyelmét hogy a kérdésből kiderül hogy van rajta pci e fogalalt mivel az említett cpu csak ilyen alaplappal kompatibilis amin van pci e foglalat.
2016. febr. 17. 17:10
 10/29 A kérdező kommentje:
Na én már teljesen belekavarodtam, valaki vonja már le a konklúziót.
2016. febr. 17. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!