Melyik videókártyát ajánlanátok?
És miért drágább a (számomra) látszólag gyengébb nvidia mint a másik?
Sapphire Radeon R7 360 NITRO Videokártya, 2GB, GDDR5, 128 bit
ZOTAC nVIDIA GeForce GTX 750 Ti Videokártya, 2048MB, GDDR5, 128bit, mini HDMI, 2 x DVI
Kérdező-nek:
Azért nem mondok érveket, mert már sokszor megtettem és tudod ahány ember annyi fajta... ...aki a Radeon-t favorizálja az úgyis ammellett fog kardoskodni, hogy azt vegyél... ...aki meg nVidia-s az meg azt hogy nVidia-t vegyél... ...jelen pillanatban is használok ilyen és olyan kártyákat is.
Tulajdonképpen édesmindegy melyiket választod, minél több pénzt fogsz rákölteni, annál jobb kártyád lesz, ez már csak így megy ebben az anyagias világban.
(egy világi példa: nézd meg mennyi olyan milliomos férfi van, akinél még a majom segge is jobban néz ki, és mégis bomba nő van mellettük, vajon miért? :-))
Miért megy gyorsabban a motor, mint a tricikli, amikor a triciklinek több kereke van?
Ugyanilyen butaság azt feltételezni, hogy az amd csak azért jobb, mert "jobbak a paraméterei", amikor két teljesen különböző architektúrájú szériáról van szó, ezért nem lehet őket így összehasonlítani. Ezt egyébként már a mai nap is 5 naiv kérdezőnek elmondtam, de valamiért mindig nem akarják megérteni.
Vagy ha nem hiszel nekem, nézz teszteket, azok is megerősítenek.
A 750 Ti kicsit erősebb, persze ez erősen játékfüggő, hogy hol melyik kártya ad több FPS-t.
https://www.youtube.com/watch?v=Pi83biaquVE
Mivel a GCN és az első generációs Maxwell teljesen különbözik egymástól felépítésben, így értelmetlen csak "száraz adatok" alapján összehasonlítani őket, de ha mindenképpen akarod: [link]
Nekem már másfél éve egy Asus GTX 750 Ti dolgozik a gépemben, eddig minden játék nagyon szépen futott, én meg vagyok vele elégedve.
De ha mindenképpen akarsz érveket: Nvidia kevesebbet fogyaszt (így kisebb a hőtermelés is) és jobb a driveres támogatás.
De ha neked az AMD R7 360 tetszik jobban, vedd azt, mindkettővel jól jársz.
* 16.8 GPixel/s
R7 360 nal:
Pixel fillrate:
999.999 (GP/s)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!