Muszaj játékra 144Hz-s monitor? 60 nem jó?
Most tervezek venni monitort és kinéztem az Acer XB280HK monitort, ami 28 colos, 4K-s, 1ms, 144 Hz és G-sync es.
De megtetszett a 40 colos Philips BDM4065UC nevű monitor, ami csak 60 Hz-t tud, 3 ms, és nem G-sync es :/
Ár az ugyan az mind a kettőnek. Szerintetek melyiket vegyem?
Tekintettel arra, hogy monitort veszel, ami max 1m-re van a szemedtől a 28" elég.
Milyen a géped, a 144fps-hét sok erő kell. Az 1 és 3ms pedig mind1 nagyon kicsi a különbség.
Figyelj arra, hogy display port, vga, vagy a legújabb HDMI csatlakozó legyen a monitoron mert amúgy nem tudja majd átvinni 4k-M meg 140fps-n a képet.
természetesen display port lesz nem HDMI.
Minnél kevesebb a ms, annál gyorsabb a képfrissítés?
Vannak monitorok amiken 8ms és kétszer ilyen drágák.
Miért lenne muszáj? Milyen új baromság ez már megint?
"40 colos monitoron kozel jatszani baromi kenyelmetlen"
Nem igaz, én egy 40"-os TV-t használok monitornak is, egyáltalán nem kényelmetlen, sőt!
Ha sikerül szerezni hozzá aktív 3D nVidia kártyát aktív szemüveggel, akkor legalább 120 Hz frissítésű monitor kell hozzá. Nekem volt ilyenem 25 évvel ezelőtt a régi képcsöves 14"-os monitorhoz még a Windows 95-98 alá és az 60 Hz-től már 3D-t tudott megjeleníteni (nálam 75 Hz-en járt), de az újaknál már minimum 120Hz-es monitor kell az aktív 3D-hez.
Ezt már minimumként feltételezem, hogy kell hozzá a 3D-ha ilyen komolyan csinálod. Teljesen más élmény volt vele bármilyen poligonokkal rajzoló játék. A 3D-hez a legtöbb ilyen indítható, ha megfelelő kapcsolóval indítod. Akkor a képernyőn kettős kép jelenik meg két eltolt nézőpontból. kell hozzá az nVidia kártya, aminek a kimenete vezérelni tudja a saját szemüvegét és működik. A monitor beállításoknál akkor a 3D-hez szükséges menü jelenik meg amit a kártyához adnak illesztő és kezelő szoftverként és ott nagyon sok dolog beállítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!