Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől lehet, miért "szirénázik...

Mitől lehet, miért "szirénázik"? bőv. Lent

Figyelt kérdés

Ha egész nap megy a gépem, kikapcsolás nélkül, és pl. este valami nagyobb játékkal játszok (cs 1.6 pl még tökéletesen megy), mint pl. sims 3, egy kis ideig jól megy, aztán elkezd "szirénázni" a gép, mintha egy mentőautó menne a ház előtt. (bíííp bíp kicsi szünet bíííp bíp, stb.) Kikapcsolni nem kapcsol ki, csak én szoktam újraindítani, utána jól megy.

Ezt mi okozhatja? valaki azt mondja, hogy a memória nem megfelelő (1,5GB), valaki azt, hogy a proci melegszik túl (AMD 2500+ 1,8ghz)

Ja és nem rég volt "szervízbe", a tápegységet cserélték ki, akkor nem mondtak rá semmit.

Előre köszönöm a válaszokat.

2010. márc. 29. 17:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Elért egy bizonyos hőmérsékletet a proci, és a BIOS-ban be van kapcsolva a figyelmeztetés, hogy ha ez így folytatódik, akkor vagy leég a procid (AMD-nél könnyen előfordul), vagy kikapcsol a gép még mielőtt tönkremenne a proci (ez a valószinűbb). Takarítsd ki a port belőle, esetleg szerezz rá egy jobb hűtőt.
2010. márc. 29. 18:07
 2/5 A kérdező kommentje:
takarítva nemrég volt a hűtője, ma voltam szgépes boltba megkérdezni, ott hűtőt 2 félét mutattak AMD-re, egy 2ezer ft-osat, meg egy 3500 ft-osat, a 2. valami vasmagos, az a régebbi processzorokra van. és csak ez a kétféle van.
2010. márc. 29. 18:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy amikor szervízben volt nem tették vissza rendesen a hűtőbordát a procira, vagy nem tettek alá hőpasztát ami javítja a proci és a hűtőborda között a hő átadást. Vagy halódik a proci hűtőventilátora.
2010. márc. 29. 19:52
 4/5 A kérdező kommentje:

előtte is csinált ilyet néha, szóval biztos hogy nem iylesmi. :)

egy sima hűtőventillátort mennyiért tudok venni? (kb.)

2010. márc. 29. 19:55
 5/5 anonim ***** válasza:
annyiért amit mondtak neked 2-3e forint, de én a helyedben szólnék egy olyan embernek aki ért hozzá hogy nézze meg van-e elég paszta a hűtő és a proci között és hogy jól van-e rögzítve a hűtő. A rendszerben pedig ellenőrizhetnéd van-e valami olyan futó process ami alap helyzetben terheli a gépet.
2010. márc. 30. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!