Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nah mégegyszer! 4 gyors...

Nah mégegyszer! 4 gyors kérdés! Milyen lenne ez a konfi?

Figyelt kérdés

1. Proci: i5-6600K (gondolkoztam az i7-6700K-n de csak nem beszéltem rá magam, lehet hogy időállóbb lenne de túl sok az a plusz 50 000, azt inkább másra fordítom)

2. Milyen hűtés kéne erre az i5-re? Egy jó kis tuninghoz, kb. egy Ghz-t szeretnék húzni. Be Quiet Dark Rock 3? Vagy az nem elég? És milyen lap? ASUS Z170 PRO GAMING? Ezek csak példák, annyira nem konyítok a tuninghoz, de meg fogom tanulni, kérek majd segítséget hozzá és utána olvasok, azonban ha leírjátok nekem hogy mi kéne hozzá (mármint alkatrész: táp, hűtő, lap, akkor az egy nagy segítség. Táp: SEASONIC G Series 550 vagy ink 650?

2. Videókártya: [link]

És a nagy kérdés, hogy ebbe hogy tudom majd használni (csatlakozók szempontjából) ezt a 3 monitort: 2 Benq GL2250 és egy DELL U2515H? A dell-t dugom a hdmi-be, az egyik benq-t advi-ba a másikat átalakítóval a display portba?

3. RAM: Érdemes ramot húzni, ha igen akkor milyet?

ÉN valamelyikre gondoltam a kettő közül: HyperX 16GB Fury DDR4 2400MHz CL15

CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15

Kingston 240Gb SSD + Seagate 2Tb, samsung 500gb és 250gb

4. Zalman z11 plus házba ezek beleférnek? Elvileg igen

+Natec Genesis HX88 Real 7.1

2016. febr. 4. 20:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

I5 / dark rock / pro gaming együtt tökéletes választás.

A monitorokat pontosan úgy kell rádugni ahogy leírtad.

Ram húzással semmire sem mész , teljesen fölösleges , bőven elég a 2133mhz is.

Z11-be simán elfog férni.

2016. febr. 4. 21:06
 2/16 anonim ***** válasza:

Szerintem i7 6700+H170 jobban járnál, tuning se kell, időtállóbb és hűtő se nagyon kell rá venned, mert gyári is elég.

Z11 plus nem fér bele, esetleg z11 neo igen mert annak a hdd tálcát ki lehet vrnni.

2016. febr. 4. 21:27
 3/16 anonim ***** válasza:

Én javaslatom (lehető legkevesebb módosítással):

i5-6600k

Asus Z170 Pro Gaming

Kingston 2x8GB HyperX SAVAGE (!)

Be Quiet! Dark Rock PRO 3 (!)

Seasonic X-650 (!)

2016. febr. 4. 21:36
 4/16 A kérdező kommentje:

Hát az i5-6600K elvileg erősebb tuningolva mint az i7-6700k, bár kétségtelen hogy egy Ghz rámegy. De az kifér szerintem a Dark Rockbol. Meg az 550es vagy 650es tápból. És akkor még mindig olcsóbban jöttem ki a i5+dark rockal, mint az i7-tel. Mert az ugy csak 103, amíg az i7 123 gyári hűtővel. A házba meg épphogybelefér, vagy nem, nagyon necces: [link]

ott van hogy 300 mm csakugy mint a videókártya. A nagyobb probléma hoyg nem látom be hoyg a 290 mit akar mutatni. Mert ha 29 cm akkor a 30 centis kártya nem fér be. De ha 30 centis hely van akkor még megoldom.

2016. febr. 4. 21:38
 5/16 A kérdező kommentje:

Utolsó: Mi a különbség a HyperX 16GB Fury DDR4 2400MHz CL15

És a te általad ajánlott között? És az hány Mhz? Esetleg egy link?

Ugyanez a kérdésem a hőtővel kapcsolatban is. Azt látom hogy szélesebbek a bordák. Mennyit hajtana ki ebből az i5ből?

A táp már egy kicsit sok anyagilag, persze tudok babrálni, nem arról van szó hogy nem veszem meg csak szeretném tudni az az X mit takar?

2016. febr. 4. 21:46
 6/16 anonim ***** válasza:

HyperX Fury és Savage között elég sok a különbség, Predatort javasoltam volna, de az jelenleg nem volt 8gb modul a pcx kínálatában (iponon lehet hogy van). Már önmagában ad 1-5fpst a jobb ram, ami ilyen magas szintű felhasználás esetén már minden egyes frame számít, relatív alacsony extra költség miatt. A probléma ott van, hogy nem igazán az órajel a lényeg (2133MHz elég), emiatt a mérlegeléshez mindenképpen teszteket kell nézned a különböző szériáról, hogy mekkora különbségekre lehet számítani.

A tápegységválasztás különösen fontos túlhúzás esetén (>1GHz azért nem kevés), meg egyébként is ez egy nagyon hosszútávú befektetés, mindig megéri a pluszt. Ha részletekre vagy kíváncsi, akkor a G650 is bőven elég lenne hozzá, de a sokkal szigorúbb X feszültségszabályozás miatt az alaplap és a processzor sokkal kevésbé terhelődik, azaz kevésbé melegedik és könnyen megúszhatod az extrém feszültségemelést is (-> hosszabb élettartam, nagyobb tuningpotenciál).

A két hűtő között sok a különbség, 2db ventilátor van benne, több rézcső, sűrűbb alumínium hűtőborda. A hatékonysága a minősítéséből is látszik, 190W TDP-s a tied, 250W TDP-t kapott az én javaslatom.

2016. febr. 4. 22:10
 7/16 A kérdező kommentje:
Megnéztem a tápegységet, annyi plusz pénzt megér egy arany kategóriás. A házból valszeg NEO-t veszek hogy biztos beleférjen a kártya, bár még átgondolom. A Ram-ot nem értem, a Savage mit takar? A hűtőt asszem felfogtam, hogy nagyobb jobban hűt.
2016. febr. 4. 22:12
 8/16 A kérdező kommentje:
Megelőztél :D
2016. febr. 4. 22:13
 9/16 A kérdező kommentje:
Lehet venni Predatort a probléma csak az hogy az már 40 000 Ft ami 10k különbség, a tápnál is háznál és hűtőnél, összeadódik és végül kijön egy 30k plusz. Szerintem maradok a savagenél.
2016. febr. 4. 22:16
 10/16 A kérdező kommentje:
4x4-es
2016. febr. 4. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!