A laptopok tervezésében konstrukciós hiányosságokat miért nem küzdik le így?
Figyelt kérdés
Olvastam egy oldalon, hogy nagyon sok laptop tönkremenetelét az okozza, hogy a felhasználók az ágyban használják, így a készülék alul nem tud rendesen levegőhöz jutni amit aztán oldalt vagy hátul kifújhatna. A kérdésem, hogy miért nem oldják már meg, hogy a gépek felül azaz a billentyűzet felől a hangszóróknál lévő rács körül szívjanak levegőt be és oldalt vagy hátul fújják azt ki? Nem értem, hogy ezt az évtizedek óta fennálló nevetésesen egyszerű áttervezési hibát miért nem képesek megoldani? Olvashattuk, hány és hány lakástűz is volt már ilyen dolgok miatt. Vajon szándékos, hogy a gyártók ezt a problémát nem oldják meg? Talán piaci haszonremény van emögött? A probléma azt hiszem nem lehet ismeretlen a nagy gyártók előtt, de azok előtt sem akik a szabványokat "diktálják" hogy minek milyennek kell lenni vagy minek hogy kell megfelelni a forgalmazhatóság tekintetében. Kicsit olyan ez mint ha a telefon gyártók nem akarnának tudomást venni arról esetleg, hogy a telefon tönkremehet ha az élethelyzet szerű használat miatt a fülünkhöz tesszük. A laptopokat is manapság mindenki ágyban használja, kivéve az informatikusokat akik sík terepen, asztalon laptop hűtővel... De az átlag ember az nem! A konyhai gépeknél, háztartási gépeknél felkészítik a gépeket arra, hogy átlagos ember használja. A laptopokat miért nem ??2016. jan. 30. 13:36
11/11 anonim válasza:
Ezeket a kigyulladós eseteket nem tudom elhinni. Ugyanis ha túlmelegszik a gép, aktiválódik a thermal throttling. Ha úgy is túlmelegszik, akkor lekapcsol, és kiír egy hibaüzenetet. Amúgy pedig azért nem a billentyűzet felől szívják a laptopot, mert: sok ember eszik a gép előtt. Tehát sokkal nagyobb esély lenne arra, hogy bejusson a túrós rétes morzsája a hűtőbordába. Azért se, mert nehezebb lenne sokszor szerelni is. A kigyulladós történet akkor lehet igaz, ha a szenzorok nem működtek megfelelőképpen, de szerintem minden hülye észreveszi, hogy túlmelegszik a laptopja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!