Megéri a SLI re építeni?
6xxx et venni nem azért van értelme, mert kevés lenne az előző generáció, hanem mert támogatja a ddr4 et. Játékra új gépet építeni csak erre érdemes szvsz, máskülönben cpu cserénél vehetsz új lapot, illetve ramot is.
TitanX nem a játékosoknak készült, nincs értelme az ilyen összehasonlításoknak - a hajadra kenheted az sli t ha kevés a 4gb vram, ha meg pl gpu val akarsz ilyen-olyan mapet bake elni akkor nagyon könnyű megtölteni.
1080p re egy 980 is bőven elég, általában egy 970 is(élsimítás nélkül még egy 960 at is nyugodtan mernék ajánlani). A kulcsszó az "egy", sli ekkora felbontásra legfeljebb benchmarkok alatt lenne kimutatható(érezhető valószínűleg akkor sem, felteszem a monitorod 60hz es).
FHD ra minek? vegyel egy brutalis 980 -t vagy ha gondolod 980Ti t es kesz
vegulis 980 is mar wqhd ra is jo, 980Ti meg lenyegeben 4K ra van magaban is
szoval FHD ra minek?
es tenleg pontosits tap, lap teren, meg haz is szamit
ja es egy extremebb 980/980Ti t felhuzhatsz...
khm... Titan X SLI x2 szintre
:D
A táp egy 80Plus Gold lenne, és azért gondoltam hogy ez legyen, mert inkább legyen benne tartalék erő, minthogy egy CPU&VGA OC nál haldokoljon. Az élsimítás akár felére dobhatja az FPS t, ez igaz. De egy 27 es monitornál az alacsony DPI miatt nagyon látható az éltöredezettség, ezért is lenne szükség a minél magasabb AA ra. Én is elfilóztam azon, hogy 1 kártya, és NO AA, de úgy szemet szúrna a recézett játék, még FXAA val is.
Azért kellene i7 6 genes CPU ra építenem, mert az DDR4 et támogat? Ha megveszek egy i7 es CPU t, mi lehetne az oka, hogy lecseréljem? Hisz kétlem hogy egy ilyen erős processzor elavul. A legtöbb játéknál ennek a processzornak a 30% a van kihasználva, nem hogy még tuningolni kelljen, olyasmit pedig nem végzek rajta ami igazán le tudná terhelni a CPU t. Ha 16GB RAM ot veszek, miért kellene azt idővel bővíteni? :O Mellesleg míg DDR3 mellett CL9 es időzítést kapok, úgy DDR4 mellett CL14+ időzítések vannak. Nem vagyok én ellene, csak szeretném tudni az érveket, mit miért. Nem tervezem hogy valamivel később megint költenem kelljen a gépre, egyszer szeretném megvenni, és azt szeretném ha évekig bírná a strapát úgy, hogy nem kell belenyúlnom. Mellesleg tudtok olyan játékokat, amik kemény gépet igényelnek, mégsem támogatják a SLI t?
"A táp egy 80Plus Gold lenne, és azért gondoltam hogy ez legyen, mert inkább legyen benne tartalék erő, minthogy egy CPU&VGA OC nál haldokoljon."
Számolj már utána, hogy mi mennyit fogyaszt - 1050W os táp akkor kell, ha 4 980 at tuningolsz, vagy 3 950ti t. Persze, a tartalék nem árt, de ebben az esetben ez 600-650 es tápot jelent.
"Ha megveszek egy i7 es CPU t, mi lehetne az oka, hogy lecseréljem? Hisz kétlem hogy egy ilyen erős processzor elavul."
Egy felső kategóriás cpu átlag élettartama(nem meghibásodásról beszélek, számítási kapacitásról) 3-5 év, mázlival, függetlenül attól, hogy mi van a dobozra írva. Skylake re építkezve nem kéne a gép felét a kukára hányni ha ez az idő letelik(na meg feltehetően olcsóbban kapsz jobb teljesítményt, az újabb platformra ez kb mindig jellemző volt).
"Mellesleg míg DDR3 mellett CL9 es időzítést kapok, úgy DDR4 mellett CL14+ időzítések vannak."
DDR2 meg CL4-6, vehetnél azt is ennyi erővel. Sőt, sima DDR ből CL1 es is van, az lesz a tuti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!