Megéri már most DDR4-re építeni konfigot, vagy várjak még vele?
Attól függ mire kell.
Csak játékra az is elég jelenleg, meg úgy pár évig jóformán.
Lásd i7, mikor bejött mindenki azt mondta, hamarosan csak i7-tel lehet játszani majd, akkora gépigények lesznek. Azóta is lehet i3mal is játszani vígan.
Ha komolyabb munkát is tervezel vele a közel jövőben, akkor mindenképp megéri, de amúgy ddr 3 se rossz.
Ha új gépet raksz össze és belefér, szerintem simán vegyél DDR4-et támogató alaplapot meg egy adag ddr4-et, nem vesztesz vele semmit.
Ha azt nézed, a mai játékok gyakran elmennek ddr2-es 800 MHz-es rammal is, holott a többség már 1600asat használ vagy erősebbet. Nehogy már pont egy 5-600 MHz különbség vágja mellbe a gépet, főleg 3000 körül.
És mire szeretnél várni?
1.5-2 évig ugyis csak legfeljebb Skylake Refresh lesz Intel vonalon,AMD-nél meg majd valamikor jön a Zen.
Jó várakozást,addig tudok egy olcsó internetkávézót.
Én 2009-ben építettem az előző gépem még akkor DDR2-vel amikor kb. megjelent a DDR3. Simán jó volt.
Most 2014 őszén építettem a újat DDR3-al, mikor volt DDR4.
Más szavakkal: informatikában hiába vársz, olyan rohamosan fejlődnek a dolgok, míg valami teret nyer magának, addigra jönnek az új dolgok. Akkor arra várnál? Mire elszánod magad, már annak is az új terméke jelenik meg. És akkor meg arra vársz? És mikor fogod valamelyiket megvenni???
"3-4-5 évre építenék gépet. Nem 1-2-re. "
Jó nagy baromság.
Akármit veszel ma,az ennyi idő múlva ugyis elavult lesz,és majdnem teljesen értéktelen.
Sokkal okosabb időként (2év pl) eladni a lapot és a procit,majd korszerűbbre bővíteni kis ráfizetéssel.
Akkor ehhez az összeállításhoz mit szóltok?
Alaplap ASROCK B85M Pro4 1 db 20.091 Ft
Processzor INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX 1 db 53.815 Ft
Memória CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9 1 db 15.147 Ft
Merevlemez WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 db 15.018 Ft
Optikai egység SAMSUNG SH-224FB/BEBE Fekete OEM 1 db 4.458 Ft
Billentyűzet HP USB billentyűzet Magyar QY776AA 1 db 5.842 Ft
Egér COUGAR GAMING 200M fekete 1 db 6.096 Ft
Ház ZALMAN Z3 Plus fekete 1 db 15.164 Ft
Táp THERMALTAKE Hamburg 530W 1 db 16.529 Ft
Monitor ASUS VX239H (iPon garancia) 1 db 51.695 Ft
Én a helyedben várnék még pár hónapot. Addigra talán normalizálódik a DDR4-es kínálat, és kicsit több lehetőség lesz alaplapok terén is, illetve talán mérséklődik valamennyit a Skylake ára.
Viszont én már azt mondom, ha megteheted, válts most DDR4-re. Lehet most még nem akkorák az eltérések, de később ki tudja mi lesz. Elvégre mostanában kezdenek majd nagyobb órajelű, esetleg alacsonyabb időzítésű memóriákat is kiadni. Ha meg most beruházol egy komolyabb gépbe (például i7 6700K, DDR4...) akkor van egy biztos alapod több évre, ugyanis a processzorok nem avulnak el egyhamar, ellentétben egy videokártyával.
Persze ez mind csak spekuláció részemről, de ha lehetőségem lenne, ezt választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!