Hosszútávú gamerconfig! Kivitelezhető? Megéri?
Tervezek pár hónapon belül venni egy új configot,a mai játékok high/ultrán 1080p ben,de a késöbbi játékokat is legalább medium on 1080p ben szeretném futtatni.Az lenne a kérdés hogy ez az AMD config megérné a pénzét az elkövetkezendő 4-5 évre?
A config:
Videókártya: GIGABYTE GTX 960 4GB
Processzor: AMD FX-8350 4.00GHz
Alaplap: ASUS M5A97 EVO R2.0
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9
Táp:FSP RAIDER 550
HDD: 1TB
Ház:ZALMAN Z3 Plus
Proci gyári hűtése helyett: COOLERMASTER Hyper TX3 EVO
Így lesz a config 220 ezer HUF. Ettől az ártól nem nagyon tudok feljebb menni.
Továbbá hallottam hogy az AMD procik szeretnek fűteni,a hűtő amit választottam a gyári helyett elég lesz erre a procira vagy ha nem akkor milyet kellene nézzek? Jó lenne hogyha a gépházban a hűtés olyan lenne mint szibériában a hóvihar.
Nem lehet tudni, hogy a jövőbe milyen technika lesz és milyen játékokat dobnak ki a piacra.
Mindenesetre, inkább AsRock B85 Pro4 alaplap, Intel Core i5-4460 jobb lenne.
Tápegységnek, meg inkább Corsair CX500.
1#: nem lesz gyenge ez a proci a 4 gigás 960 kihajtására? nem értek hozzá csak érdeklődök:D
2#:nekem az is jó ha high on elviszi a mai gameket.
3#: FSP Aurum S Gold 500W megfelelne?
Ha hosszútávú gamer konfigurációt tervezel most, akkor az az alap hogy lga-1151 re építed az egészet, ezt nem tudom, hogy nem említette még senki. A 8350 már most is 3 éves technika, a foglalat is elavult. A videó kártya nem egy erőgép de pénz tekintetében ez van. Szóval keress egy i5-t mondjuk 6400 vagy 6600 amelyik szimpibb, teljesen mind1 mind a 2 jobb a 4460-nál amit itt ajánlgatnak. Hozzá való lap. A ram természetesen ddr4 amelyik szimpi. Hűtő i5-nek nem kell. (A gyárin felül természetesen.) Később meg nyugodtan mehet bele majd ssd, +ram, egyebek.
Ha valakinek ellenvetése van, vagy hozzáfűzni valója nyugodtan írja.
Én így gondolom, szerintem eléggé ésszerű. Főként a fejleszthetőség miatt.
Kedves kérdező, ez így nagyon merész kérdés.
Éppen zajlik a foglalatváltás DDR3-ról DDR4-re. Lehet, hogy fél év múlva már a ddr4-es alaplapok olcsóbbak lesznek, mint a mostani DDR3-as alaplapok, és akkor megszívtad. Azon kívül, az AMD elvileg ha jól olvastam, 2016/2017 végére fogja kiadni, az új AM4-es foglalatot ami "Zen" név alatt fog futni. Valami olyasmit olvastam, hogy kevesebb hőt termel mint az fx mégis 40%-kal nagyobb a számolási kapacitása. Azon felül az AMD tájékán most kezd el kivirágozni a HBM memória, melynek lényege - HA jól tudom - hogy a memóriachipek egymásra vannak építve, és kisebb helyen több is elfér belőlük, és 2x olyan gyorsak mint a mostani GDDR5-ös memóriák. Az intel oldaláról most van a 4. generációs procik forgalma, de már veszik páran az új Skylake procikat is. De már magvan az utódja ami a Cannonlake lesz, aminek már az utódja a Kaby Lake. És ezek, ki tudja, hogy mit fognak hozni teljesítményben? Lehet, hogy az AMD-nek az új foglalata nagyon jó lesz, főként hogy elvileg a procikba épített VGA az AMD HBM memóriájával csodákra lesz képes. Új foglalat, új memória-->sokkal több teljesítmény. De az is lehet, hogy az egész egyáltalán nem lesz jó!
Nem éri meg előretervezni, mert éppen most, amikor sorra jönnek ki az újabb fejlesztések, és technológiák. Ez olyan mint erődbe menni sétálni a háború kezdetén!
6#: Akkor lehet várni kellene még a configgal?Mert mondjuk ha 1 év múlva ugyanezt megkapom mondjuk 50% al olcsóbban az elég nagy szívás xD csak az a gond hogy most ezzel a configgal tolom:
proci:Intel Pentium E5700 3.00 dual (socket 775)
videókártya: gt430
alaplap:valamilyen gigabyte de az egyik ram foglalat már meghalt benne
RAM: 2gb lenovo
500gb HDD(ez még talán nem is olyan nagy gond)
Táp:szintén valami noname de már haldoklik,sípol kikapcsolt állapotban ameddig ki nem húzom a gépet. xD
ja és a gépházam pedig 10 éves,ez elött egy amd config volt benne akkoriban 200k huf értékben,viszont használtam 6 évig különösebb gondok nélkül.
A monitorom philips 197eL 1366x768 xD ez helyett is terveznék venni egy 25" LG-t.De ha tényleg fél éven belül jönnek az új dolgok lehet megérné még egy darabig metinezni ezen a csodagépen :D
Asus B85M-G alaplap 12+24 hó gar.
Cooler Master N200 NSE-200-KKN1 számítógép ház 12+12 hó gar.
FSP 500W Aurum S 500 tápegység 12+48 hó gar.
Gigabyte R9 380X 4GB DDR5 GV-R938XG1 GAMING-4GD videokártya 12+24 hó gar.
Intel Core i5-4460 processzor 12+24 hó gar.
Kingston 8GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Blue HX318C10F/8 memória 12+24 hó gar.
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 12+12 hó gar.
Összesen: 218 793 Ft
pcx.hu
Asus H81M-K alaplap 12+24 hó gar.
Chieftec 500W CPS-500S fekete tápegység 12+12 hó gar.
Gigabyte GTX970 4GB DDR5 GV-N970IXOC-4GD videokártya 12+24 hó gar.
Intel Core i5-4460 processzor 12+24 hó gar.
Kingston 8GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Blue HX318C10F/8 memória 12+24 hó gar.
Raijintek Arcadia fekete számítógép ház 12+12 hó gar.
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 12+12 hó gar.
Összesen: 220 055 Ft
pcx.hu
Simán megvan az Ultra ennyiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!