Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videokártya lehet a probléma?

Videokártya lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nos, a helyzet a következő.

A jelenlegi konfigurációval rendelkezem:

Sapphire Radeon HD 6790

Intel Core i3 540 3 Ghz

ASUS P7h55 alaplap

4 GB ram

Win 7 Ultimate 64bit

Ma délután elindítottam egy játékot, ahogy ezt megtettem, teljes feketeség fogadott, és a kapcsolat is megszűnt (TeamSpeak-en).

Újraindítás után elkezdett bebootolni a rendszer, egészen eljutunk szépen odáig, hogy a Windows betöltése, majd amikor váltana át a kék képre ugye, hogy üdvözöljük, akkor ismételten a kínos feketeség fogad. :/ Ezt néhányszor megismételtem, minden próbálkozásra ugyanezt az eredményt kaptam. Csökkentett módban belép a winbe, csináltam is rendszervisszaállítást, hátha valami full extra vírus, de semmi... Végső elkeseredettségemben újratelepítettem a windowst. Egészen addig patent minden, míg a videókártya driverét fel nem telepítettem. Amint újraindul a gép a driver telepítésének befejezése után, újra a fekete képernyő fogad. Próbáltam legújabb driverrel a netről és próbáltam a CD-jén lévőt is. Sajnos ugyanaz.

A videokártyám végleg beadta a derekát, és nézhetek új után, vagy esetleg valami más probléma lehet?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. jan. 19. 20:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Táp pontos típusa?
2016. jan. 19. 20:13
 2/13 A kérdező kommentje:
HKC SZ-400R (400W ha jól tudom)
2016. jan. 19. 20:19
 3/13 anonim ***** válasza:

Akkor dobd ki azt a tápot elsőkörben,és vegyél egy normálisat.

FSP Hexa 400W

Corsair CX430W

XFX TS 430W

Bq Quiet S7 450W

180W-ra képes az a hulladék,csoda hogy egyátalán terhelés alatt nem kapcsolt le.

Ha a kártya tápcsere után is rossz,akkor azt a HKC-nek köszönheted.

2016. jan. 19. 20:39
 4/13 anonim ***** válasza:
De már egy FSP APN 350W vagy BQ S7 350W is bőven elég lenne.
2016. jan. 19. 20:40
 5/13 A kérdező kommentje:
Egy régi gépünkben itthon m-tech kob ap4420xa táp van. Esetleg erre kicseréljem holnap, hogy megnézzem, a táppal van-e a gond?
2016. jan. 19. 21:01
 6/13 anonim ***** válasza:

Ugyanolyan kuka kategória.

És ezt most szó szerint értem.

Abból a gépből is jobb ha kiveszed,kidobod a kukába,és veszel egy belépőszintű normális tápot.

Persze a legtöbben csak akkor értik ezt meg,amikor tönkreteszi a táp a gépet,vagy rosszabb esetben leég az egész lakás miatta.

2016. jan. 19. 21:38
 7/13 A kérdező kommentje:

Az a gép egyébként nincsen használatban.

Jó, értem, hogy hulladék tápok. De addíg kipróbálás szintjéig érdemes kicserélnem? Úgy értem, van rá esély hogy a videokártyának semmi baja, és azzal a táppal működne minden?

2016. jan. 19. 21:51
 8/13 anonim ***** válasza:

Van.

Meg arra is hogy eldurran a gép.

Nem lehet előre megmondani,senki nem ismeri ezeknek a tápoknak a felépítését,senki nem tesztelte őket műszerrel,nem tudja senki az üzemi paramétereket.

Lehet hogy egy VGA nélküli gépben gond nélkül elmegy,a feszültségek megmaradnak a szabvány tűréshatáron.

Aztán meg egy egy kicsivel nagyobb fogyasztású konfigba pedig 12V helyett 13V-t küld rá az alkatrészekre,és akkor pápá.

Pont ezért kerülendőek ezek a HKC,Akyaga,Codegen,LC Power és társai.

2016. jan. 19. 21:55
 9/13 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm az értelmes és hasznos válaszokat!:)

Sokat segített!

2016. jan. 19. 21:59
 10/13 A kérdező kommentje:
Ha másik táppal is ugyanez a probléma, akkor biztosan a videokártyával lehet a gond?
2016. jan. 20. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!