Videokártya lehet a probléma?
Sziasztok!
Nos, a helyzet a következő.
A jelenlegi konfigurációval rendelkezem:
Sapphire Radeon HD 6790
Intel Core i3 540 3 Ghz
ASUS P7h55 alaplap
4 GB ram
Win 7 Ultimate 64bit
Ma délután elindítottam egy játékot, ahogy ezt megtettem, teljes feketeség fogadott, és a kapcsolat is megszűnt (TeamSpeak-en).
Újraindítás után elkezdett bebootolni a rendszer, egészen eljutunk szépen odáig, hogy a Windows betöltése, majd amikor váltana át a kék képre ugye, hogy üdvözöljük, akkor ismételten a kínos feketeség fogad. :/ Ezt néhányszor megismételtem, minden próbálkozásra ugyanezt az eredményt kaptam. Csökkentett módban belép a winbe, csináltam is rendszervisszaállítást, hátha valami full extra vírus, de semmi... Végső elkeseredettségemben újratelepítettem a windowst. Egészen addig patent minden, míg a videókártya driverét fel nem telepítettem. Amint újraindul a gép a driver telepítésének befejezése után, újra a fekete képernyő fogad. Próbáltam legújabb driverrel a netről és próbáltam a CD-jén lévőt is. Sajnos ugyanaz.
A videokártyám végleg beadta a derekát, és nézhetek új után, vagy esetleg valami más probléma lehet?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Akkor dobd ki azt a tápot elsőkörben,és vegyél egy normálisat.
FSP Hexa 400W
Corsair CX430W
XFX TS 430W
Bq Quiet S7 450W
180W-ra képes az a hulladék,csoda hogy egyátalán terhelés alatt nem kapcsolt le.
Ha a kártya tápcsere után is rossz,akkor azt a HKC-nek köszönheted.
Ugyanolyan kuka kategória.
És ezt most szó szerint értem.
Abból a gépből is jobb ha kiveszed,kidobod a kukába,és veszel egy belépőszintű normális tápot.
Persze a legtöbben csak akkor értik ezt meg,amikor tönkreteszi a táp a gépet,vagy rosszabb esetben leég az egész lakás miatta.
Az a gép egyébként nincsen használatban.
Jó, értem, hogy hulladék tápok. De addíg kipróbálás szintjéig érdemes kicserélnem? Úgy értem, van rá esély hogy a videokártyának semmi baja, és azzal a táppal működne minden?
Van.
Meg arra is hogy eldurran a gép.
Nem lehet előre megmondani,senki nem ismeri ezeknek a tápoknak a felépítését,senki nem tesztelte őket műszerrel,nem tudja senki az üzemi paramétereket.
Lehet hogy egy VGA nélküli gépben gond nélkül elmegy,a feszültségek megmaradnak a szabvány tűréshatáron.
Aztán meg egy egy kicsivel nagyobb fogyasztású konfigba pedig 12V helyett 13V-t küld rá az alkatrészekre,és akkor pápá.
Pont ezért kerülendőek ezek a HKC,Akyaga,Codegen,LC Power és társai.
Értem. Köszönöm az értelmes és hasznos válaszokat!:)
Sokat segített!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!