Az i7 2600k szerintetek hány évig lesz jó még a mai játékokhoz?
Tudom, hogy nehéz kérdés, de elgondolkoztam rajta, hogy érdemes lenne- e váltani. A videókártyát már lecseréltem, mert sajnos nem volt elég (nekem).
A gép:
i7 2600k
GTX 660 (már lecseréltem, az új egy GTX 970)
16gb DDR3 RAM
Vélemények?
A mai játékokhoz még kb 20 évig, de az elkövetkezendő játékokhoz senki sem tudja megmondani, mert nincs varázsgömbünk, amivel meg tudjuk jósolni, hogy a technika hogyan fog fejlődni.
Általánosságban elmondható, hogy a processzorok inkább fogyasztásbeli fejlődésen esnek át, a teljesítményük szinte stagnál (a mobilpiac miatt), ezért még nagyon sokáig életképes konfigurációt lehet ebből összehozni.
Elég lesz még. [link]
Skylakere akkor sem érdemes még váltani, ha új gépet veszel. Jobban megéri a haswell.
A DX12 jelenlegi állása szerint egy húzott 4690k pont beéri egy i7 szintjét, az i7 tuningja viszont alig hoz valami pluszt, és az is csak úgy, hogy legalább egy GTX970 van mellette.
Nem skálázódik tökéletesen, és mivel Intel sem tervez a "középmezőnybe" 4-nél több magot, bátran elhiheted, hogy még jódarabig mindenki a legfeljebb 8-hoz fog alkalmazkodni, arra programozni, Zentől függetlenül.
Ne keverjük a videokártyák és a processzorok fejlődését. A grafikus teljesítményre ma sokkal nagyobb szükség van, emiatt leginkább a videokártyát kell sűrűn cserélni.
A processzor ma egy hosszútávú befektetés és mindig megéri a legjobbat megvenni az időtállósága miatt.
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
3ev+ ig is jo lehet de mivel Skylake tol sincs annyira lemaradva ezert 5evig is kb.
vegulis ma is hasznalnak quad ot pedig az kicsit regebbi
ez kb. 2011 es a quad meg 2008 as...
ez most tehat kb 5 eves a quad meg 8eves majdnem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!