SSD-nél mire kell figyelni?
Olvastam, hogy "nem lehet annyiszor újra tenni" mint mondjuk egy HDD-t, kevesebb élet tartama van...
Nem szabad sok adatot ide-oda másolgatni...
torrentezés sem ajánlott neki
Ezek mennyire igazak a valóságba? Valós dolgok, vagy csak az emberek túl spilázzák?
Azért azt tisztázzuk, hogy nem egy hímes tojás.
Torrentezni valóban nem ajánlott használni.
De az oprendszert annyiszor újrahúzhatod rajta ahányszor akarod.
Az enyém pl. mindjárt 3 éves lesz és még 100% -os.
Torrent anime miatt kell, de most mi a különbség a torrent vagy mondjuk egy file megosztó mondjuk a MEGA között? semmi szerintem
120gb ssd tervezek venni (rendszernek + programoknak elég)
Amúgy a gyorsaság akkor is megvan ha hdd-ről indítom a játékokat?
Köszi a válaszokat amúgy ment a zöld mindenkinek
"mi a különbség a torrent vagy mondjuk egy file megosztó mondjuk a MEGA között? semmi szerintem"
Szerinted. A fáljmegosztóknál letöltöd az adatot és ennyi, torrentnél pedig a letöltés után (jobb esetben) seedeled is.
"Amúgy a gyorsaság akkor is megvan ha hdd-ről indítom a játékokat?"
HDD-n a játék nem lesz gyorsabb, csak akkor, ha az SSD-re rakod.
G.
Ez egy elterjedőben lévő ökörség, az SSDről nem azért nem jó torrentezni, mert "baja lesz", hanem mert relative kicsi és fajlagosan drága.
A sebessége pedig torrentnél nem indokolt, tök felesleges.
A tulodlali sebesség és a neted korlátoz, nem a hdd sebessége.
Azt csinálni ökörség, hogy mivel kicsi, arra huzod le a cuccot, aztán már nincs helyed és letörlöd, huzol mást, leszeded azt is.
Na ez ostobaság, mert feleslegesen "gyalulja", egyébként ha nem mindennap másik 3 filmet teszel, nézel majd törölsz, ezt is évekig kell bírnia.
A torrent még az, amivel meg szokták tölteni ezeket, ezért sem javasolt, mert az SSD annál jobban működik, minnél kevésbé van tele.
De mással is megtölthető, tehát nem a torrent, hanem a sok felesleges adat ráirás, törlés, megtöltés amire fiogyelni ajánlatos.
Ajánlatos, tehát nem az van ,hogyha megtelik "azonnal tönkremegy", -ilyen ökörséget is hallottam már-, de nyilván a vezérlő annál levésbé tudja elosztani az írási műveletet szabad felületen, minnél jobban tele van a lemez.
Tehát fokozott az igénybevétel, ha sokat tartanak rajta, de most úgy néz ki, az erkölcsi avulásuk gyorsabb ezeknek (hamrabb vannak ujabb nagyobb olcsóbb gyorsabbak) mint kiugróan sok hibásodna meg "túlírás" miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!