Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire kell figyelni számítógép...

Mire kell figyelni számítógép ház vásárlásakor?

Figyelt kérdés
Szeretnék én kiválasztani egy olyan házat amely esztétikus, a hűtése megfelelő és elérhető árban is legyen.
2016. jan. 8. 21:47
 1/6 anonim ***** válasza:

ár

esztétikum

alaplap befogadó fajta (ATX-MATX-STB)

CPU hűtő magasága

VGA maximális hossza

Bővitóhelyek száma

Márka mert az mutatja az anyaghasználat szintjét (általába nem mindig )

hűtási lehetőségek bővitése szempontra figyelni

2016. jan. 8. 21:49
 2/6 anonim ***** válasza:
mennyit szánnál rá először is! amúgy a lényeg hogy alsótápos legyen,valami jobb márka legyen (Zalman,sharkoon,CoolerMaster stb.) a beépíthető VGA hosszát is érdemes figyelembe venni (attól függ milyen hosszú a videó kártyád) Milyen alaplap fér bele !
2016. jan. 8. 21:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Lényeges, hogy a táp milyen helyen szerelhető be, alsó vagy felső?
2016. jan. 8. 21:53
 4/6 anonim ***** válasza:
mindenképpen alsó tápos legyen
2016. jan. 8. 21:56
 5/6 anonim ***** válasza:
az utóbbi időben eléggé lényeges mert ugyebár a felsőtáposok a házon belül adják le a hőt az alsók meg kifele adják a hőt.De manapság az új normális márkájú házak szinte mind alsótáposak!
2016. jan. 8. 22:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha esetleg most van egy felsőtápos házad, gépet fejlesztesz, és a ház árát a többi hardverre szánt pénzből fizetnéd, akkor nem érdemes még új házat venni, 1-2 hónapot várhat. Én pl. most fejlesztettem, egyenlőre maradt az nbase ház ( [link] ilyesmi, csak Tt hamburg 530 táppal). Felsőtápos. Azt írják fórumokon, hogy ez a tápnak nem a legjobb. De ha jól meg van oldva a ház szellőzése (kereszthuzat), akkor jó lesz még. Nekem is olyan jó hűvös a tápom, hogy öröm nézni :)

Ha meg már megvan a konfig, csak a gépház nem tetszik, akkor ügyelni kell arra, hogy

-az alaplap biztosan bemenjen a házba (atx, matx, itx)

-ne csak épp hogy menjen be az alaplap. Vannak olyan gagyi atx házak, amibe inkább csak matx megy be. Enyém is olyan x'D

-jó legyen a szellőzése

-lehetőleg legyen benne néhány extra, pl. ssd furatok, jó kábelelvezetés stb

-Ne legyen benne 2-nél több odd hely, mert 2 odd-t úgyse használ senki :D

2016. jan. 9. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!