Valamiert lelassúlt a gépem, tovább infó lent.!?
Ma délután valamiért elkezdett lassúlni a gépem, estefele már használhatatlanul lassú volt több újraindítás után is, ekkor döntöttem úgy hogy "na jól van, nem érdekel semmilyen fontos dokumentum, formázom és rakom újra (Win7)"
Oké, elkezdtem, 2 órája rakja és még csak 48%.
Szerintem valamelyik hardware meghibásodott, én a tápra gondolok mert az utóbbi időben eléggé hangoskodott. Vagy talán a vinyó?
Helo
Nem a portalanítással van a baj, hanem azzal, hogy a porszívó statikus feltöltődést okoz, amivel szépen tönkrevágja a még jó alkatrészeket is.
A 400 wattos ajánlás meg még mindig hülyeség, ahogy az összes többi kártyához tartozó is. Ez egy 106 wattos kártya, mellette van egy 73 wattos i3, hova kell a 400 watt?
G.
Még a minőségi tápok is max csak 80%-os hatásfokúak (400 -> 320), és csúcson járatni őket élettartam szempontjából sem egy jó dolog.
A statikus rész igaz, de nem is műanyag papucsban és a levegőben tartva a gépet kell "kiporszívózni". Meg már jó pár éve a fel vannak szerelve az elektronikai kütyük statikus kisülés védelemmel (az aktuális alaplap is).
Továbbá feltételeztem, hogy a kérdező nem úgy fog nekiállni, mint szőnyeget porszívózni, mert akkor repülnek a kondenzátorok is.
"Még a minőségi tápok is max csak 80%-os hatásfokúak (400 -> 320), és csúcson járatni őket élettartam szempontjából sem egy jó dolog. "
Mármint 500 -> 400? Mert igen, a minőségi táp lead +12 volton 400 wattnyi ampert. A névleges, tápra írt teljesítmény a leadottat, nem a felvettet jelenti! (minőség táp esetén)
"A statikus rész igaz, de nem is műanyag papucsban és a levegőben tartva a gépet kell "kiporszívózni". Meg már jó pár éve a fel vannak szerelve az elektronikai kütyük statikus kisülés védelemmel (az aktuális alaplap is). "
Ja, műanyag papucsban, hogy még veletlenül se legyél földelve! Direkt akarod tönkretetetni más gépét?
ESD védelemmel NINCS felszerelve egy alaplap sem, ez fizikai képtelenség.
"Az ssd tényleg gyorsabb, de azért ne hagyd ott a merevlemezt, hacsak nem adnak érte egy jutányos árat(10k+), mert szoftveresen meg lehet oldani a szektorhibák zömét. "
Na, ebben van valami, de aranyszabály, hogy szektorhibás vinyóra NEM rakunk fontos adatot, csak olyat, aminél nem kár, ha elveszik. (meg amúgy is, ami fontos, az legalább két külön eszközön legyen meg)
G.
Most összezavartál a teljesítményekkel. A maximális hasznos teljesítmény akkor ugyanakkora lenne mint a névleges?
Második idézet első részét félreolvastad.
Az ESD konkrétan nem tudom mit takar, de a statikus elektromosság elleni védelem minden új alaplaphoz köthető kütyünél fel van tüntetve a leírásban. Nem tudom hogyan valósítják meg, de biztos nem viccből van ott.
pl msi-nél:
,,protected from moisture and has enhanced protection against electromagnetic interference and static electricity"
Egy 400-as FSP kétszer 17 ampert tud kitolni (tartósan, a specifikációnak megfelelően) 12 volton, ez összesen 408 watt. Ennyit tud a táp leadni a processzor és a videokártya felé. Ez a gép 200 alatt venne fel.
Az az ESD védelem meg szép és jó, de nem arra vonatkozik, ha a júzer nekiáll porszívózni a gépet, hanem arra, hogy üzemszerű használat közben nem száll el emiatt a lap.
G.
igen a hasznos es a nevleges ugyan az de a nevleges nem csak a 12V agra vonatkozik es neha csucsteljesitmenyel nevezve adjak el nem a folyamatosan leadottal
a halozatbol vesz fel tobbet, vagyis a veszteseg a halozatfelol van nem pedig a gepnek kell kevesebbel beernie
kerdezo, regi tapod megraghata hdd det ez a legtipikusabb eset
uj tapod remelem valami normalisabb mert cm500 nem tul sokat mond magaban
de vegulis az a lenyeg hogy jol mukodjon es hogy mas ne legyen gepben megragva
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!