Miért nem látja a videókártyám a gép?
Alaplap: ASRock B85M Pro3
GPU: Sapphire R9 380 2Gb
Valamiért ha a HDMI kábelt a videókártyába dugom a monitor elsötétül és nem is érzékeli ha simán csak az alaplapba(eddig úgy volt) semmi gond nincs.
Nem közvetlen a videókártyába dugom hanem van egy átalakító DVI-D-HDMI átalakító a HDMI kábel és videókártya között.
jo az atalakito?
ha igp vel hasznalod gepet akor az a baj
tiltsd le bios ban allitsd pcie megjelenitore
hogy a 380 adja a kepet
ha minden "ok" akkor vga is lehet hibas
Mi azaz igp?
Néztem BIOS-t és szerintem azon van de lehet rosszat néztem hol találom a BIOSban?
"simán csak az alaplapba(eddig úgy volt)"
alaplaprol az igp t hasznalod a proceszor beli intel hd graphics ot
minden bios egyedi feluletu
kaptal kezikonyvet alaplaphoz?
netan gyarto oldalan letoltheto es talan abban irnak rola
igen most is intel graphicsot hasznalok
van kézikönyvem de nem írnak róla már néztem csak hogym it hova kell kötni ilyenek vannak benne
in the BIOS then Control Panel > Hardware/Device Manager > Display Adapters > right click on Intel HD 4000 and disable.
nem tudom hogy leld meg mert nalad kitudja milyen a bios
altalaban vegig zongorazak a fuleket es egyikben csak ra akadsz valamj hasonlora es ha meg van az intel hd graphics akkor Disbale -zed
netan megprobalhatod a bios ban
Load Setup Default -ot
akkor amikor a R9 380 ra van kotve a kabel!
vagy BIOS reset et
Sok hibára megoldás egy "egyszerű" BIOS Reset is.
Ha az alaplapon van erre való gomb (alaplapon, a gépházon lévő reset az más) vagy jumper (áthídaló) akkor azt használjuk.
Ha a BIOS-ba sikerül belépnünk, "elméletileg" a Load Setup Default opcióval is ugyanezt érhetjük el (alaphelyeztbe állítás).
Ha nincs, akkor a következő a módja:
1. Áramtalanítssuk a gépet (a "Figyelem!"-ben leírtak szerint).
2. Alaplapi gomb elemet (akku) vegyük ki, ki kell pattintanunk egy (lapos)csavarhúzóval (oldalapot le kell vennünk hogy hozzáférjünk).
3. Tartssuk benyomva pár (kb. 5) másodpercig a bekapcsoló gombot (power).
4. Várjunk kis ideig (1 perc se szükséges)
5. Helyezzük vissza a gomb elemet (bepattintás) majd szereljük össze kezdeti állapotába a gépet (oldalap, tápkábel).
6. Bekapcsolás után, ha kéri mentssük a BIOS beállításokat (save).
7. Ellenőrizzük használt-e a BIOS Reset (gyári alaphelyzetbe állítás)
#8 igazsagszerint igen
sot mikor beleraktad 380 t es ha egybol rakototed kabelt a 380 ra akkor automatikusan magatol at kelet volna valtania
sot igazabol ha kikapcsolod es rakotod es elinditod is
altalaban igy mukodik masoknal
de ki tudhassa hogy milyen egyedi helyzet van vagy ilyen ez az alaplap ...
meg persze nem lehet kizarni hogy az atalakitoval van a gond...
hogy hogy nincs hdmi a 380 on?
Beléptem BIOSba és ezt találtam csak h Primary Graphics Adapter és ez PCI Expressen volt alapból
AZ átalakítót ma vettem meg újonnan
Az az érdekes hogy a vidikártyában forognak a ventik meg amikor kihúzom HDMI-it alaplapból akkor monitor ki írja hogy nincs jel viszont ha bedugom vidikártyába már nem írja egyszerűen csak sötét a kép
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!