Miért melegszik a videokártyám ha biosban engedélyeztem az integrált kártyát és a rendszer is azt látja?
Ha kikapcsolom a hűtését akkor szépen fel is melegszik úgy mintha azt használnám...van rá valami mód hogy a dedikált kártya befogja a csőrét és ne foglalkozzon vele a gép?
Csak ha játszom akkor szeretném használni, de anélkül hogy kivenném a gépből.
mi értelme az integráltat használni böngészésnél és a dedikáltat használni játék alatt?
És mi értelme BIOS-ban ezt kapcsolgatni?
Valamint a monitor kábelét hol ide - hol oda csatlakoztatni?
mi késztet téged ilyen elvetemült cselekedetekre?
Mi késztet téged ilyen elvetemült feltételezésekre? :D
"Valamint a monitor kábelét hol ide - hol oda csatlakoztatni?"
Mind a dedikált mind pedig az integrált vga egyszerre van bekötve egy monitorba így ezzel nincs gond.
Az értelme pedig az hogy a dedikált vga ..aszott hangos mert ez egy költséghatékony verzió és gyárilag fixen sűvít a ventije...persze most így míg az integráltat használom hiába kapcsolom le egy egyszerű házon kívüli kapcsolóval a dedikált kártya hűtését továbbra is melegszik...
Persze ha semmi okosat nem tudsz mondani akkor jobb ha másra bízod a dolgot...És nem nem akarok venni új hűtést sem a kártyára mert erre konfigra már egy fillért nem akarok költeni.
Jól meg lehet keverve nálad a gép...
két monitorkábel két videokimeneten egy monitorra kivezetve....
"hiába kapcsolom le egy egyszerű házon kívüli kapcsolóval a dedikált kártya hűtését továbbra is melegszik."...kivezetted a venti vezetékét egy kapcsolóra és fel-le kapcsolgatod attól függően mit használsz? Gratulálok!
Ajánlatom:
-veszel új ventit a videokártyára (pénz)
-veszel új videokártyát (pénz)
-a hőmérséklet mérő programoddal megnézed milyen hőfokot produkál a dedikált kártyád böngészés alatt mikor nincs terhelve lekapcsolt ventilátorral. Ha bírja (nem ér el 75-80 fokot) akkor lekapcsolt ventivel is használhatod. Ha nem bírja akkor egy tuning programmal - antituningot alkalmazol (lejjebb-veszed a kártya órajeleit)
Ha játszol akkor csak egyszerűen felkapcsolod a ventit (játék alatt nem zavar hogy hangos?)
Nah, ezzel már többet segítettél bár egyszerre jár az agyunk és amiket mondtál már én is megpróbáltam(antituningoltam, de sajnos tovább melegszik mint a biztonságos határ)
Nem, játék közben nem zavar mert akkor fejhallgató van rajtam.
Am ne gondolj összetekert összeszikszallagozott vezetékekre, mindenhez vettem átalakítókat kapcsolókat szóval a venti kapcsolója "igényesen" van megcsinálva.
Nyilván a legjobb az lenne mindent winből tudnék állítani..de nem nagyon akarja lekapcsolni a dedikáltat.
Amikor olvastam a kerdesed, az futott az az agyamon, hogy hogy sikerult neked lekapcsolni videokartyat ugy, hogy benne van a gepben? Aztan rajottem, hogy sehogy.
Namost, milyen videokartyarol lenne szo amugy? Es mit jelent, hogy hangos?
Es miert nem szabalyozod le a vezerloprogramjaban manualisan minimumra?
(Ha minimumom is hangos, akkor rossz a ventillator, es mindenfele drotozgatas helyett azt kene kicserelni.
A igazi megoldas leszedni rola a gyari ventilatort, es egy lenyegesen csendesebb peldanyt rarakni - esetleg ele.
En a te helyedben, ha nem talalnak olyna kismeretu ventit, akor egy ilyesmit:
csinalnak, csak kevesbe gyarit.
A 6 pines csati amugy olyankor kell, amikor maxon jar a kartya, mert tobbet fogyaszt, mint amit a pcix le tud adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!