30 000 forintos léghűtés többet ér mint egy vízhűtés? (CPU-ra Gamer PC-be)
Konkrétan Noctua NH-D15 leghűtést akarok venni. Ez passzol a lapomra. Intel i7 5820K hoz lesz 6 magoshoz. De ez lényegtelen.
Ilyentől nem melegedhet fel 80-90 C fokra a CPU?
Vagy inkább egy vízhűtést, szines vízzel, víz hőfok mérővel meg fél literes tartályal?
Árban drágább a liquid cooling, de megéri?
Bőven elég a noctua.
Felesleges a víz.
Terhelés alatt alap órajelen sem szabadna feljebb mennie 60 foknál.
Előre összerakott vizekből egyedül a Raijintek Triton,ami megérheti.
Ez kb 25 ezer.
Viszont az említett léghűtő jobb nála,és halkabb is.
Rendes vízhűtés egyedi elemekből épül fel,de az 100 ezernél indul.
Ezek a Corsair H100 és társai csak gyerekjátékok.
Köszönöm! Aha értem. Gondolom én is hogy ilyenbe amibe max feles pálinka pohárnyi víz fér bele, nem sokat hűthet.
Amúgy akkor a 100 000 forintos fízhűtést nem 6 magos procikra tervezték mert felesleges?
Akkor maradok a Noctuánál, tetszik hogy baromi nagy :D Csak akkor most felmerül bennem 1 kérdés:
Elfér "alatta" a RAM? Mert belelóg a RAM slotokba vagyis nem tudom mennyi hely marad a RAM és a Ventil köztött
Miért nem dobod az egészet házzal együtt egy hordó olajba?
Azt melegítse fel ha tudja...
Corsair H110i GT
Aki szerint ez a vízhűtés játék, az fogalmatlan. Erősebb a Noctua-nal jóval. És ugyanolyan halk.
40E körül kapható. 2x140mm hűtő van a radiátoron, szóval nem minden házba jó. Viszont 2 szívó ventit egyből helyettesít. És üres a ház közepe, nincs benne egy batár hűtő...
5. , 6. válaszolónak:
""A világ második legokosabb embere Stephen Hawking! Az elsővel pedig holtversenyben van az összes internetes megmondóember""
Alacsony profilú RAM-oknak el kell férnie alatta.
Egyébként szerintem túlárazott ez a hűtő,egy Alpenföhn K2 vagy egy Thermalright Silver Arrow,Raijintek Nemesis is tudja ezt a szintet.
"Corsair H110i GT
Aki szerint ez a vízhűtés játék, az fogalmatlan."
Ahol a pumpa a CPU blokkal van egybeépítve,az játék bizony.
Egyedi léghűtésben 15-25 ezer egy CPU blokk,15-30 ezer egy pumpa,5-8 ezer egy tartály,15-20 ezer egy normálisabb radiátor,6-7 ezer 2db venti,5-15 ezer a csövezés és a csatlakozók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!