Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan járok jobban? I3 +...

Hogyan járok jobban? I3 + dedikált videókártya vagy i5?

Figyelt kérdés

Új számítógépet szeretnék venni, viszont a keretem véges, így választanom kell. Hogyan járok jobban, ha Intel Core i5-4460 processzort rakok bele, vagy csak i3-4160-at, de az árkülönbözetből veszek egy videókártyát is? Az i5 mellé maximum a jelenlegi gépemből kiszedett nvidia geforce 210-es kártyát tudnám berakni, de az nem tudom, hogy érne-e bármit is.

Írhattok esetleg alternatívaként processzorokat hasonló árkategóriába, de mindenképp Hackintosh kompatibilis legyen, mert ezt a gépet annak szánom.

2016. jan. 10. 20:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Milyen VGA lenne az i3 mellett?

GT210 jóval gyengébb mint az i5 IGP,szóval oltári nagy hülyeség lenne azt használni.

2016. jan. 10. 20:02
 2/7 anonim ***** válasza:
ne spórolj a videókártyán. Az i5 videója nem játékra való, egyrészt lassabb a rendere mint akár a natív gt210 gpu-nak, másrészt tele leszel grafikai bugokkal. Arra jó, hogyha kell egy workstationt csinálnod, ahol elsődleges a CPU teljesítmény, és lényegtelen a gpu-é, mint mondjuk irodai használat.
2016. jan. 10. 20:05
 3/7 A kérdező kommentje:

#1: ezt még nem találtam ki pontosan, de lehetőleg a legjobb os x kompatibilis nvidia videókártya amit ennyiből ki tudok hozni.

2# nem feltétlen játékra kéne, mert az os x-t sem játékra találták ki. az egyetlen játék amivel játszani szeretnék az a lol.

2016. jan. 10. 20:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Lol az van almára? :O

Egyébként ha csak azzal játszanál akkor arra bőven elég az i5. Mert munkára meg jobb az i5.

2016. jan. 10. 20:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Igazából főleg programozásra, netezésre, filmnézésre használnám, meg néha gyengébb játékokra, videószerkesztése (ezt nem úgy értem, hogy húszmillió effektet rárakok meg 4K-ba szerkesztek meg mittudomén, csak kivágnék részeket, meg mondjuk zenét raknék alá, stb., nem gond ha nem minden full gyors, de azért ne álljon meg lehetőleg minden másodpercben)
2016. jan. 10. 20:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Aki customacet buildel, az akkor legyen szives betartani a HW leírást, mert nincsenek bugmentes 3rdparty kextek.
2016. jan. 10. 20:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor valószínűleg az i5 lesz a befutó.
2016. jan. 10. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!