Miért nem vált át a dedikált videókártyára a laptopom?
Van egy Lenovo B50-80 laptopom, amiben van egy integrált Intel HD 5500 és egy AMD Radeon R5 M330 videókártya.
Hogy tudom elérni, hogy ne az integrált kártyát használja pl.: játékoknál?
(Igen, fel van telepítve az illesztőprogram.)
Tudomásom szerint a következőt kell tennem: az AMD Cataclyst control centerben átállítom "nagy teljesítményűre" a játékot. (Lényegében bármire állítom, az integrált kártya lesz használatban.) Valamint az energiasémát teljesítménycentrikusra kell raknom.
Viszont, ha ez meg is történt, érezhető, hogy az integrált kártyát használja. Pl.: Firefallban ki lehet választani az videókártyát. Nekem az integrált intelt jelzi, az AMD-t nem csak, hogy nem tudom kiválasztani, de nem is listázza. [link]
Először az Intel driver kell, és azután a AMD.
Mindkél drivert a Lenovo-tól kell leszedni.
A BIOS-ban csak olyant találok, hogy Graphics Mod: és swithable / uma. Nekem Switchable-n van, a Lenovo oldala szerint helyensen beállítva. (valamint kipróbáltam UMA-n és akkor az eszközkezelőben nem mutatta az AMD kártyát, szóval tuti jó)
Egyéb ötlet? :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!