Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik Nvidia GTX 970-est...

Ga-Te kérdése:

Melyik Nvidia GTX 970-est válasszam?

Figyelt kérdés

Tudom rengeteg kérdés van meg ezernyi és annál több fórum már begolyóztam annyit olvastam utána. Kíváncsi vagyok itt ki mit mondd. Tudom teljesítményben nincsenek igazán nagy különbségek és tudom mindegyik hajlamos a "cicergésre" és stb. Ami miatt nem tudok választani az a hűtés + a márka megbízhatóság. A lényeg sikerült 3 márkára leszűkítenem kört többek közt teljesítmény alapján.

1. ASUS Strix (STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5)

2. ZOTAC GTX 970 AMP! Omega Core (ZT-90106-10P)

3. GIGABYTE G1 Gaming (GV-N970G1 GAMING-4GD)

Alapból Asus fan vagyok de a GTX 970 terén kicsit meginogtam mert sok helyen nem igazán tartják a legjobb választásnak attól függetlenül, hogy amúgy egy jó kártya. Ki melyiket választaná? Várom az ötleteket, véleményeket.

2016. jan. 7. 22:34
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Tehát 390-ből Sapphire Nitro,GTX 970-ből MSI.

Összefoglalom melyiknek mi az előnye/hátránya:

Sapphire 390:

+Jól hűt,csendes

+Fényesebb jövő (DX12,VR)

+Erősebb (10%)

+8GB vRAM

-Sokat fogyaszt (275W)

-Szarabb driverek

-Magas CPU overhead DX11 alatt

MSI GTX 970:

+Jól hűt,csendes

+Keveset fogyaszt (145W)

+Jól tuningolható

+Alacsony CPU overhead DX11-ben

+Jobb driverek

-Homályosabb jövő

-Ezek a kártyák gyakran ciceregnek

-4 helyett 3,5 GB vRAM

2016. jan. 21. 13:00
 22/24 anonim ***** válasza:
Azt a 3.5GB nem azt jelenti hogy annyi hanem hogy kicsit lassabban éri el az 0.5GBt de ezt mint átlag otthoni felhasználó nem fogod észrevenni! De ez a DX12 is hülyeség mert addig úgy se lesznek DX12-es játékok míg nem lesz a Nvidián teljes támogatás mert ugyebár az egész játékpiac velük van szerződésben !
2016. jan. 21. 13:10
 23/24 anonim ***** válasza:

Igen eddig az NV pont azt mutatta hogy milyen jószívű a vásárlóval pl.egy GTX 960 gyorsabb egyes helyeken mint egy Titan.

Szándékosan lelassította a Keplert,és ugyanezt fogja tenni a Maxwellel is,bár a Maxwellt alapból nem kell lassítania mert az async compute erős játékoknál fog az lassulni magától is.

2016. jan. 21. 13:28
 24/24 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam hogy válassza az Nvidiát hanem hogy nem minden igaz amit leírtál nekem teljesen mindegy melyik a jobb kártya 2-3 év után úgy is mind a kettő egy moslék lesz (hiába van 8GB)
2016. jan. 21. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!