Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik Nvidia GTX 970-est...

Ga-Te kérdése:

Melyik Nvidia GTX 970-est válasszam?

Figyelt kérdés

Tudom rengeteg kérdés van meg ezernyi és annál több fórum már begolyóztam annyit olvastam utána. Kíváncsi vagyok itt ki mit mondd. Tudom teljesítményben nincsenek igazán nagy különbségek és tudom mindegyik hajlamos a "cicergésre" és stb. Ami miatt nem tudok választani az a hűtés + a márka megbízhatóság. A lényeg sikerült 3 márkára leszűkítenem kört többek közt teljesítmény alapján.

1. ASUS Strix (STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5)

2. ZOTAC GTX 970 AMP! Omega Core (ZT-90106-10P)

3. GIGABYTE G1 Gaming (GV-N970G1 GAMING-4GD)

Alapból Asus fan vagyok de a GTX 970 terén kicsit meginogtam mert sok helyen nem igazán tartják a legjobb választásnak attól függetlenül, hogy amúgy egy jó kártya. Ki melyiket választaná? Várom az ötleteket, véleményeket.

2016. jan. 7. 22:34
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

3!

Magas órajele van mint az asusnak és a zotacnak!

Az asusnak szar a hűtése!

110k a g1!

2016. jan. 7. 22:36
 2/24 anonim ***** válasza:
50%
Valóban a G1 a legjobb, nagyon jó hűtése van és a Gigabyte egy nagyon megbízható márka ! Egyedül csak a helye ami hátrány (nagy kártya ezért sok hely kell neki) és a fogyasztása se a legjobb ! De kétségkívül a legjobb választás!
2016. jan. 7. 22:40
 3/24 A kérdező kommentje:
Értem. Én is a Gigabyte felé hajlok. A hely nem para hatalmas házam van még marad is hely neki bőven. A ZOTAC-ról valami? Én se sokat tudok róla igazából. Inkább régen még 10-12 éve volt dolgom vele most meg nem mondom melyik GeForce volt de nem úgy emlékeznék, hogy egy fostalicska márka. Mert amúgy hűtésre, design-ra (ami mondjuk nem érdekel) meg teljesítményre eléggé a G1-hez húz.
2016. jan. 7. 22:45
 4/24 anonim ***** válasza:

A gigabyte messze a legrosszabb gyártó az összes közül, nem véletlen, hogy minden(!) kártyánál a gigabyte a legolcsóbb.

Persze, magasabb az órajele mint a többinek, ugyanakkor az órajelemelést meg tudod csinálni ~30 másodperc alatt, nem mondanám ezt érvnek egyik kártya mellett sem(plusz a gyakorlatban ez rendszerint 1-3 fps t jelent, teljesen jelentéktelen, ha előtte szaggatott ettől nem lesz jobb, ha meg jól futott értelmetlen jobban pörgetni).

Én nem venném egyiket sem, idén jön új amd\nvidia, ha már ebben a szegmensben nézelődsz érdemes azokat megvárni, ha az eddigi infók helytállóak akkor sokkal jobban jársz azokkal, mint egy ~másfél éves kártyával aminek az ára meg sem moccant kb.

2016. jan. 7. 22:49
 5/24 A kérdező kommentje:

Hmmm... És milyen típusok várhatóak? Amúgy az volt az egyik kikötésem, hogy DX12-es kártyát veszek minimum mert ha igazán jó karit akartam volna ami max DX11-es akkor vennék egy GTX 780 Ti. De inkább úgy vagyok vele hogy legyen DX12-es. Még azt akartam kérdezni az EVGA tényleg ennyire jó? Azt meg agyon dicsérik annyi baja van hogy csúnya de az meg nem érdekel. :)

2016. jan. 7. 22:54
 6/24 anonim ***** válasza:
52%

A G1 tényleg nagyon jó a 900-as szérián,de az r9 390-es szérián egy raklap szar.

Amúgy hiába van ráírva a Gtx 970-re hogy dx12 ready,mert nem tudja a dx12 egyik legfontosabb újítását

2016. jan. 7. 23:14
 7/24 anonim ***** válasza:
Egyelőre még nem tudni, pontosan mikor jön a következő generáció. Annyi biztos, hogy idén. Pletykák vannak, hogy augusztus-szeptember környéke. Én vennék valami használt GTX780-at átmenetileg, aztán a következő generáció rajtja után cserélném.
2016. jan. 7. 23:33
 8/24 anonim ***** válasza:
nvidia oldalon talán gtx 4xx sorozattól van dx12 támogatás(de valóban, minden dx12 feature t egyelőre egyetlen nv kártya sem támogat - majd a következő generáció). De nincs ebben semmi újdonság, elég régóta le vannak maradva ilyen tekintetben az amd től(de a gyakorlatban semmi jelentősége nincs, a fejlesztők csak akkor kezdik kihasználni az új dx et ha lesz elég hardver ami támogatja).
2016. jan. 7. 23:33
 9/24 anonim ***** válasza:
Én a zotacot választanám , nagyon halk és hatékony a hűtése.
2016. jan. 7. 23:35
 10/24 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat. Huhh hát nem tudom... :)
2016. jan. 7. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!