Melyik Nvidia GTX 970-est válasszam?
Tudom rengeteg kérdés van meg ezernyi és annál több fórum már begolyóztam annyit olvastam utána. Kíváncsi vagyok itt ki mit mondd. Tudom teljesítményben nincsenek igazán nagy különbségek és tudom mindegyik hajlamos a "cicergésre" és stb. Ami miatt nem tudok választani az a hűtés + a márka megbízhatóság. A lényeg sikerült 3 márkára leszűkítenem kört többek közt teljesítmény alapján.
1. ASUS Strix (STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5)
2. ZOTAC GTX 970 AMP! Omega Core (ZT-90106-10P)
3. GIGABYTE G1 Gaming (GV-N970G1 GAMING-4GD)
Alapból Asus fan vagyok de a GTX 970 terén kicsit meginogtam mert sok helyen nem igazán tartják a legjobb választásnak attól függetlenül, hogy amúgy egy jó kártya. Ki melyiket választaná? Várom az ötleteket, véleményeket.
Giga 970 g1 gamingem van gyári minimum venti fordulata
33 % programmal nem tudod levenni kisebbre , biost át kell írni utána 0% lehet állítani a venti fordulatot kb 2 perces munka , én így használom 50c ig 0 venti fordulatot állítottam be utána msi afterburnerrel meg csináltam egyedi venti szabájzást Öröm boldogság
netezés filmnézés közben kussol a kártya
ha most vennék kártyát msi vagy evga vennék
nekem 1 éve van már gtx 970 g1 gaming kártyám és elég jól bejött. csendes, szépen hűt (mondjuk sharkoon vg4 házban van, az jól szellőzik). Én nem bántam meg. A hossza miatt viszont kicsit necces, kell neki a szép nagy gépház. Nálam a vt4 házban az SSD tartó és a kártya vége közt kemény 1 centiméter van (ha van annyi). Erre figyelni kell.
A gigabyte meg nem szar annyira, mint mondják. Régen az volt, de 1-2 éve rendesen feljöttek ők is, főleg drága kártyáknál. Az már más kérdés, hogy a hűtési megoldásaik nem mindig a legjobbak, ezért ilyen hosszú pl a gtx 970 is.
" a fejlesztők csak akkor kezdik kihasználni az új dx et ha lesz elég hardver ami támogatja"
Sovány vigasz ez annak aki már megvett egy nem DX12-es kártyát.
970 is támogatja az async compute-ot, nem értem minek panaszkodnak egyesek, hogy nem. Ja, hogy kevesebb szálon? Akkor azt tessék mondani.
970 amúgy egy nagyon jó kártya volt 2014 végén, sőt, 2015-ben is fantasztikus volt, végig tartotta magát... viszont most már egyszerűen hülyeség azt venni, ha valaki 1 évnél hosszabb távra tervez.
Azért nem érdemes már GTX 970-et venni,vagy akármilyen Maxwell kártyát(főleg annak aki hosszútávra tervez),mert amint az Nvidia piacra dobja a Pascal architektúrát önzönleni kezdenek a DX12-es játékok.A DX12-es játékokhoz meg compute erős hardver kell,a Maxwell meg nem compute erős.
Dióhéjban ennyi.
1.Kockáztathatsz a 970-el
2.R9 390
3.Megvárod a nyarat,ugyanis ekkor jönnek az új AMD kártyák,és a nyáron gondolom többet fogunk tudni a Pascalról is.
Amúgy már ott tartok, hogy a következő két lehetőség jöhet szóba:
1. ZOTAC GTX 970 AMP! Extreme Core Edition 135.000 Ft.
2. ASUS Radeon R9 390 STRIX-R9390-DC3OC-8GD5-GAMING 115.000 Ft
Úgy gondolom, hogy ha GTX970 lesz akkor csak is a ZOTAC inkább kiadok 20.000-el többet mint egy 110.000 körül társáért. Ha meg R9 390 mellett döntök inkább veszem a simát a 390x helyet mert 50 Mhz órajel és 20.000 Ft a különbség. Bár ez is még dilemmám. És azért maradok ennél a kategóriánál és nem várom meg a nyári legújabb modelleket mert a gépemben van egy FX 8350-es CPU amihez már ezeknél újabb GPU-t elméletileg felesleges párosítani. Csak gyengébb lenne a gép (Bottleneck). Szerintem maradok valamelyiknél a kettő közül. 16 GB RAM-om van még a gépben szerintem szépen elduruzsolgatnak majd ezek még évekig. Mondom a GTX 460-am MÉG MINDIG!!! állja a sarat (úgy ahogy) :)
Az a Zotac tényleg brutál jó,de én annyit nem adnék egy GTX 970-ért,ezen az áron már veszel egy használt GTX 980-at.
Ha 390-ről van szó akkor ezt venném,sokkal jobb a hűtése mint az Asusnak: [link]
A 390 és 390X között nem csak 50MHz a különbség,hanem a 390 egy csonkított Grenada GPU a 390X egy teljes értékű.De tényleg felesleges a 390X-re + 20e-t kiadni,nem sokkal erősebb.
CPU bottleneck nem fog nőni ha ugyanolyan teljesítményű (Polaris,Pascal) kártyát veszel.Az AMD kártyáknak DX11-ben erősebb CPU kell (ezért inkább GTX 970 egy FX mellé),de DX12-ben nekik is csökkeni fog a CPU overhead.
Én még mindig az mellett vagyok hogy várd meg az újakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!