Miért van ez? Nem tudom hogy nomális-e?!
Figyelt kérdés
Egy intel core 2 duo e4300 ról van szó gyári hűtéssel(nincs húzva).Szal kb 1 hónapja még 1940rpm-en ment a hűtés max és nem ment sose 61 fok fölé a proci mag terhelten!De most mióta 10 fokkal melegebb van a szobába(2200rpmre nőtt és 66 fokig is felment a proci magja)Nem tudom hogy számít e a szoba hőmérséklete vagy sem?Vagy lehet újra kellene pasztázni?2010. márc. 25. 21:07
1/10 anonim válasza:
A külső hőmérséklet sokat számít.
Gondold végig.Melegebb levegővel próbál hűteni a szerencsétlen venti egy folyamatosan melegedő procit,naná,hogy emelkedik a hőfoka.
Másrészt a gyári hűtőt tedd be a vitrinbe,és vegyél egy hőcsöves hűtőt.Baráti áron hozzá lehet jutni egész jó/minőségi darabokhoz,és sokkal jobb eredménnyel viszi lentebb a proci hőmérsékletét.
2/10 A kérdező kommentje:
Köszi választ.Gondolom akkor nem lesz komolyabb baja nem?
2010. márc. 25. 21:23
3/10 anonim válasza:
Nem lesz komolyabb baja,de ellenőrizheted a hőközlő pasztát attól.
Az sem jó,ha túl vastagon van felhordva,mert ilyenkor sokkal kevésbé hatékony,szinte szigetel,de túl kevés sem lehet,mert ekkor nem vezeti el megfelelően a prociról a hőt.
4/10 A kérdező kommentje:
2010. márc. 25. 21:36
5/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy a hűtő fordulatszámának a növekedése mivel függ össze de láthatod hogy az is megnőtt.
2010. márc. 25. 21:37
6/10 anonim válasza:
A hűtőventilátor fordulatszáma a hőmérséklettel függ össze. Ahogy emelkedik, úgy emeli a fordulatszámot!
7/10 anonim válasza:
Nagyon egyszerű, úgy van a Biosban beállítva hogy a ventillátor a melegedéshez viszonyítva forog egyre gyorsabban, magyarul a kihasználtság növekedésével fokozatosan nő az is. De visszatérve a te gondodra, ha terheletlenül megy fel 66 fokra akkor ott vmi gond van, pucold ki a ventillátort vagy rakj egy kis pasztát a bordára, ha esetleg játszol is akkor teljesen normális. Én a vinyó miatt jobban aggódnék átlag 41 fok nem túl egészséges 40re se kéne felmennie, bár a Maxtortól nem várok jobbat....
8/10 A kérdező kommentje:
Terhelten megy fel 66 fokra a proci,terheletlenül olyan 40-45 fokig megy.A vinyó nem a legjobb állapotban van már:-D!Kipucolom az egész gépet és újrapasztázom...hátha az a gondja!Köszi a válaszokat.
2010. márc. 26. 10:14
9/10 anonim válasza:
Mi lesz itt még nyáron majd 35 fokban:) Pucold ki rendesen+paszta, ha nem segít, akkor bolt-4000 péz uj procihűtő. Nekem egy e5200 ast hűt egy hőcsöves cucc. 3,5 Ghzen járatva max 50 fok, a legbrutálabb tesztprogramokkal terhelve.
10/10 A kérdező kommentje:
Kipucoltam mindent amit lehetett+raktam rá új pasztát!Most alapjáraton proci(28fok)magok(39-42fok) és terhelve proci(36fok)magok(55-57fok).De lehet veszek rá akkor egy hűtőt!Mindenesetre köszönöm a segítséget.Probléma megoldva!
2010. márc. 26. 13:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!