Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopt vásárlás előtt állok....

Laptopt vásárlás előtt állok. Ti melyiket választanátok?

Figyelt kérdés

[link] (ASUS X550JX-XX121D)

[link] (Lenovo IdeaPad Y510)

Gamer laptop mindkettő. A Lenovo árfekvésben kicsit jobban hozzám illene, de nem tudok dönteni. A Lenovoba kicsit erősebb a proci, viszont nem tudom megéri-e a 2 gyengébb videókártya a gtx950m-ért.

Köszi a válaszotok! :)

2016. jan. 1. 23:51
 1/7 anonim ***** válasza:
"A Lenovoba kicsit erősebb a proci" Hát nem is kicsit. Viszont a Lenovo-n van gyárilag feltelepített operációs rendszer, ami plusz pénzkidobás.
2016. jan. 1. 23:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Csak akkor mégis mi a fenéért kerül 195000-be jelenleg az Asus? Míg a másik még op.rendszerrel is 170.000 pedig elvileg numerikus billentyűzet háttérvilágítással.
2016. jan. 2. 00:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én előbb azt nézném meg, hogy egyáltalán bejön-e a Windows 10. Mert ha nem, akkor tényleg pénzkidobás.

Jó a kérdés, hogy miért drágább, mert alapvetően mind a kettő kifutott termék.

Amúgy azt tudod, hogy a Lenovo anno bruttó 300 ezer körül volt? Nem tudom az a 170 ezer mennyire valós ár, én lehet megkérdezném az üzletet, nem-e elírás. Ez is egy érdekes mondat az oldalról, legalul:

"A Tiptop Laptop által forgalmazott termékek kiállítási- vagy gyári állapotra felújított darabok"

Felújított darab? Akkor ez használt lenne, vagy mi? Ezt is megkérdezném. 2 éves 300 ezres laptop 170-ért nekem kicsit nagy árcsökkenés, ha tényleg vadiúj.

[link]

2016. jan. 2. 00:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Szép és jó az i7, csak az a baj olyan harmat gyenge a vga mellette, hogy akasztani fogja a processzort a gépben, nem is egy ilyet láttam már. Lehúzza a teljesítményét.

Lenovo-k általában olcsóbb gépeket raknak össze, Asusnál a márkanevet is megfizeted, viszont az Asus cuccok 98%-ban nagyon minőségiek, nincs velük gond évekig.

2016. jan. 2. 00:22
 5/7 A kérdező kommentje:

Én is azt nézem, hogy ez túl szép, hogy.. :D

Ez lesz benne a csavar szerintem, kiderítem.

2016. jan. 2. 00:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem Asus gépem van amúgy, egy gondolattal gyengébb, mint amit linkeltél.

[link]

Eddig elégedett vagyok, vadiúj játékok nem fognak maximumon futni, de pl. az Assassin's Creed Syndicate minimumon fut, lagg mentesen. A Black Flag / Rogue medium-high környékén, a War Thunder maximumon fut, a Dirt Rally is mediu-high környékén muzsikál.

Szóval ha azt az Asust választod, nem fogsz rosszul járni szerintem. De van egy érzésem, hogy nem fogod azzal sem maximumon/ultrán tolni a játékokat. Syndicate szerintem mediumon elfutna a tiéden. De csak tipp.

De mindenképp jár utána a Lenovonak, mert majdnem féláron árulják a 2 éve még 300 ezres gépet. :D Ekkora áresést nem láttam még.

2016. jan. 2. 00:41
 7/7 anonim ***** válasza:

"Ekkora áresést nem láttam még."

Hát igen, ez már gyanús. Amúgy kb. ekkora van a laptopok és PC között is. Sokba kerül a laptopok mobilitása :)

2016. jan. 2. 01:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!