Az baj ha a CPU alapjáraton 37 fok?
Nekem az i3-4330 egy Raijintek Ereboss hűtővel 38 fok alapjáraton egy Corsair 350D-ben.
FM2+ sokkal kevésbé melegszik mint a Haswell,úgyhogy AM3+ korból megmaradt közhelyekkel nem kéne dobálózni.
Mondjuk alapjáraton 50-60C az elég sok, főleg "méreg drága" hűtővel!!! Ott vami szvsz nem stimmel.
A mai AMD processzorok a régebbi gyártástechnológia és a magasabb feszültségek miatt jobban melegszenek mint egy hasonló paraméterekkel rendelkező mai Intel CPU, de ez azért túl van lihegve és mindenre általánosítva van.
Az X4 860K egy 95W TDP-s processzor, ami ugyan nem kevés, de nem is számít kazánnak. Egy ilyet normális hűtővel simán le kéne tudni hűteni. Én egy FX-6300 procit használok 4GHz-en és normálisabb hűtővel (anno 7500Ft volt, ma egy hasonló hűtő sztem 10k körül van) és bizony 6 szálon izzasztva Prime 95 stressz teszt alatt 10 perc után sem megy 55C fölé és még halk is marad (alapon meg bőven 35C körül van)! Van itt egy A8-7600 APU is, amiben ugyanazok a magok vannak, mint egy 860K-ban csak alacsonyabb órajeleken és konfigurálható a TDP (45W vagy 65W). A gyári hűtője is rendesen lehűti még 65W módban is és még nem is vészes a hangja egy pici ITX házban extra szellőzés nélkül! Mondjuk gyári hűtővel el tud menni egy 95W-os proci könnyen 60-65C-ig terheléskor, ha nincs extrém szellőzése a háznak, de alapból bőven 50C alatt kéne lennie (főleg ha engedélyezve van az energiatakarékos mód, amikor kihasználatlanul csökkenti a CPU az órajelet és a magfeszültséget automatikusan). A párom gépében lévő Phenom II X4 procijára (szintén 95W TDP) most tettem egy Alpenföhn Sella hűtőt 6500Ft-ért és nem csak halkan, hanem lazán lehűti a processzort!
fx6300 + Tt contac 21 50% ventivel alapjaraton 31 fok, jatek alatt nyaron 58.
ki van pucolva a huttoborda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!