Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan pasztázzam le a process...

Hogyan pasztázzam le a processzort?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Az lenne a kérdésem hogy van egy amd athlon x4 860k processzorom ami új és van hozzá egy cooler master hyper tx3 evo hűtőm.Ebben a videóban megmutatják hogyan kell: https://www.youtube.com/watch?v=YL3kOmr4YRo De a kommentben meg azt irják hogy hülyeség kártyával így szét kenni mert levegős rész jön létre és ott kiszárad ez álltal nem lesz hűtés.Na most akkor mi a helyes processzor pasztázás?

#CPU #Hogyan pasztázzam le a processzort?
2015. dec. 31. 16:10
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
a processzora nyomsz középre egy kicsit és majd szétkeni a hűtő magának ahogy ráerősíted!
2015. dec. 31. 16:12
 2/7 anonim ***** válasza:
70%

Valaki erre esküszik,valaki arra.

Nyomsz egy fél borsószemnyit a processzor közepére,és rárakod a hűtőt,aztán szevasz.

2015. dec. 31. 16:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Mindegy hogy csinálod van aki csak a közepére tesz van aki teljesen elkeni.Én pl. teljesen elkentem a procihűtő cserénél és nincs semmi baja ! ez szerintem butaság hogy kiszárad mert elkened (normálisan csinálod nem lehet semmi baj).De úgy csinálod ahogy akarod !
2015. dec. 31. 16:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szétkenés értelmesebb általában, főleg ha nem egyenletes a hűtő felülete mivel pl rézcsövek kívül vannak rajta. Illetve a proci magok sem középen kör alakban találhatóak, jobb ha a sarkokon is van paszta. "Levegős rész" nem lesz, nagyon vékonyra kell szétkenni.
2015. dec. 31. 16:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat ment a zöld kéz.Megyek is azt rakom össze a gépet :)
2015. dec. 31. 16:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is vékonyan elkentem. Ráadásul az UJJAMMAL. Mindenki azt szokta mondani hogy így tilos. Én így csinálom évek óta.3-4 fokot javul a borsószemes megoldással szemben.
2015. dec. 31. 17:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Mindenféleképpen kend el. (pl. bankkártyával)

Aki középre nyom, az talán nem gondolt bele, hogy a paszta szétterülve is kör alakú lesz, még a cpu négyzet alakú, így a szélek vagy kimaradnak vagy ha nem, az élek közepénél sok lesz a kinyomódott felesleg.

A lényege a pasztának, hogy az anyag folytonosságát biztosítsa a hűtő és a cpu között. Nem tudod vastagon kenni, a felesleg úgy is kinyomódik. A paszta anyaga is másodlagos.

Viszont ahol van "légréteg", ott a hőramlás az anyagon belül megszakad, a hősugárzás pedig a fényes csiszolt felületeken szinte semmilyen hőterjedést nem valósít meg az alacsony emissziójó felületek miatt.

Szóval ne terjesszétek a középre egy pötty hülyeséget.

2015. dec. 31. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!