Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan pasztázzam ezt a...

Hogyan pasztázzam ezt a processzort?

Figyelt kérdés

Ez kb 10 éves processzor, csak úgy megemlítem :D A youtube on néztem videókat, de az összesnek ilyen nagy a fém része, de ennek atomkicsi.

[link]

Erről lenne szó, most ezt hogy pasztázzam? Csináljak egy négyzetet ami ellepi a közepét és a szélső kicsiket?

2014. júl. 15. 21:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Na, most hagyjál békén :D Amúgy ne kezdj bele, ameddig egy szaki nem ír ide...
2014. júl. 15. 21:34
 2/6 anonim ***** válasza:
A mai procikon már van védő/hőátadó sapka, ezen meg nincs, így szabadon látható a CPU mag. Ezt némelyeknek sikerült jól lesarkazni a helytelen hűtő szerelés közben...az a négy szivacs a lesarkazásvédő. Természetesen paszta csak a magra kell, de nem sok! A paszta lényege, hogy a nagyon apró felületi egyenetlenségeket kitöltse a mag felülete és a hűtő talpazata között, hogy nagyobb felületen, hatékonyabban történjen a hőátadás! Vékony rétegben kell terülnie, ahogy rányomod a hűtőt.
2014. júl. 15. 21:44
 3/6 A kérdező kommentje:
hát a hűtőn jól látszik az előző paszta nyoma, azok a (12) db kis fémek pont beleillenek a négyzetbe (a pasztanégyzet), ezért gondoltam hogy kb ugyan így kellene csinálni, de nem tudom, hogy lesz-e valami gáz ha nem pont akkora lesz a felület :D Nem akarom kisütni az egész procit vagy gépet... :D
2014. júl. 15. 21:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Azok laposabbak a magnál, nem ér hozzájuk a hűtő! Nem kell azt a részt feltölteni pasztával, csak a magra kell egy pici. most előbányásztam a szekrényből a régi Athlon XP procimat és megsasoltam...a mag majdnem egy milliméterrel magasabb, csak azon fekszik a hűtőborda!
2014. júl. 15. 21:57
 5/6 A kérdező kommentje:
szóval csak ezt az 1-2 centis fémet kell bepasztázni, azt mondod? Hát mondjuk rosszat nem csinálhatok vele, max újra kell pasztázni.
2014. júl. 15. 22:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Csak a magot kell vékony rétegben pasztázni, semmi mást.
2014. júl. 15. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!