Nvidia kártyák közül melyik a legkisebb kártya ami a 3d-t megjeleníti?
Szerintem fogalmazd át a kérdésed, mert szakmailag teljesen értelmetlen!
Feltételezem játékhoz kell.. (ez jelentheti a 3D-t)
Tehát: Melyik a legolcsóbb (avagy, ha a méretét tekintjük, akkor a szó szerint a legkisebb - ez nem derül ki a kérdésből) videokártya, amelyik az XY játék futtatására alkalmas XY felbontás mellett egy XY teljesítményű és XY típusú tápegységgel és XY processzor mellett? Lehetőleg Nvidia legyen (mert én, mint "kérdező" azt favorizálom) és XY a keretem rá!
#1 +1 "super like"
kerzdezo ez tenleg "kesz" kerdes :D
3D alatt ma mar active/passive 3D t is lehet erteni
970ITX :P
A kérdező jól írta, ha a térhatású 3D megjelenítésre gondolt. Nekem volt olyan videó kártyám ami 60Hz-es monitor frekvenciától már képes volt térhatású kép megjelenítésére. Egy időben még meg is volt a honlapja, de aztán kerestem és hibát jelzett. Törölték már régen. pedig tényleg nagyon jó volt, csak azt a darabot már nem lehet használni az újabb oprendszerek alatt.
A szemüvegekből csak kettőt lehetett rádugni (a video kártyán lévő csatlakozókba), nekem nagyon tetszett. Igaz, a 60 Hznél magasabb frekvencián volt csak igazán stabil a képe az aktív takarású szemüvegével. Ha jól emlékszem a régi 14"-os monitort 70 Hz körül tudtam jól szinkronba hozni vele (talán72Hz). Az ilyen játékok gond nélkül mentek vele mint a DOOM és a NeedFor..mi is annak az autó versenynek neve. Működött rajta sok hasonló játék is, mint a hexe és valami űrhajóval harcoló lövöldöző és minden irányban forgó pályás játék, ahol valami barlang félében kellett menni és levadászni dolgokat, ellent. Sok más hasonló poligonokból kiszámolgató alakzatokkal dolgozó játékokat lehetett alatta használni és kiszámolta a két nézőpontból látható képeket, amit felváltva küldött a képernyőre. A szemüveg mindig az előtt a szem előtt sötétedett el, amelyik képre nem volt szükség az adott oldalon. Mint a mai 3D-s aktív szemüvegek..
Amikor szemüveg nélkül néztem, akkor mindkét kép szellemképszerűen lászott egymáson. Lehetett mélséget állítani és sok finombeállítást el lehetett érni a videomegjelenítő menüben.
Az a kártya csak a win95-98 alatt tudott működni. Utána megjelent azt hiszem az XP alá is egy hasonló, amiből végül nem szereztem be, gondoltam majd a következők valamelyikéből ami már több mindennel kompatibilis, több program lesz rá, de azóta újabb nem jött ki ilyen valódi térhatású szemüveges 3D-ből. Később már nem lehetett ilyesmit venni, habár a keresőbe beírom az nVidia geforce 3D és szemüveg szavakat, akkor jönnek találatok.
létezik v. létezett egy időben a passzív 3D-s monitor számítógéphez, aminél maga a képernyő volt speciálisan preparált körpolarizációs szűrő fóliával ellátva, ahol felvátva voltak a balra forgó és jobbra forgó körpolarizált csíkok, ami pontosan a megjelenített képernyő sok fölött volt elhelyezve... na de rá lehet keresni.
Itt lehet a témáról többet is olvasni:
Van itt még sok hasonló találat, de ez az újabb kártyáról, a második kiadásról szól ha jól látom, amihez már 120Hz-es monitorra volt szükség:
Az újabb szemüveg már optikai szinkronos volt nem úgy mint az első aminél vezetékes volt a kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!