Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Így biztonságos húzni egy...

Így biztonságos húzni egy kártyát?

Figyelt kérdés

Illetve mikor tudom meg, hogy hol a határ?

(GTX 750 Ti)

https://www.youtube.com/watch?v=ctqhdBwxeps

Természetesen nem kell végignézni, 4 perces, leírom a lényeget. :)

A lényeg hogy OC Guru-val vagy MSI Afterburnerrel a Memory és a Core Clock-ot apránként, 20 egységgel emeljük, majd minden apró emelésnél furmarkkal teszteljük, hogy bírja e, illetve a végén benchmark progival megnézzük, hogy akad e probléma.

Jelenleg a Battlefront nevű játékkal játszom, és egy olyan profilt szeretnék létrehozni, ami gyorsabb az alap órajelnél, de nem akarom használni alapjáraton, csak ha játszom.

2015. dec. 20. 17:50
 1/4 anonim ***** válasza:

1. azért azzal legyél tisztában, hogy extrém tuning esetén lesz csak mérhető változás, és akkor se fog (ilyen alacsony buszszélesség mellett) 2-3fps-nél többet számítani, de inkább lesz hibahatár, mintsem jelentős javulás

2. amíg nem bántod a feszültséget, addig nincs probléma, nem történhet semmi visszafordíthatatlan, legrosszabb esetben összehányja magát a kép, de egy restart után jó lesz

2015. dec. 20. 18:05
 2/4 anonim ***** válasza:

furmark az inkább hőmérséklet tesztelésre jó, nem biztos, hogy stabil lesz a kártya játékokban is, attól, hogy a furmark alatt nem hibázik. Nekem volt olyan többször, hogy a furmark ment hibátlanul, játékban meg vége volt.

Én inkább Valley vagy Heaven benchmarkot szoktam futtatni, illetve nagyon vga igényes játékokat, ahol biztosan nincs cpu limit.

2015. dec. 20. 18:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Ne tesztprogrammal tesztelj,hanem azokkal a játékokkal amikkel játszani fogsz.
2015. dec. 20. 19:18
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, ment a zöld kéz.

Mi számít extrém tuningnak? A videós srác tudtommal feszültség nélkül tuningolt, ami 4-5 FPS-t is ad neki, ami multiplayer játékban azért jól jöhet ha 30 közelére esik az.

De ha kockázatos, akkor lehet hagyom a fenébe, nem akarom kinyírni a kártyám.

2015. dec. 20. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!