Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » DVB-C CI+ upc avagy megoldható...

DVB-C CI+ upc avagy megoldható-e az adatfolyam rögzítése pc-n?

Figyelt kérdés

Az ötlet onnan származik, hogy az m2 és duna műsorait szoktam felvenni néha online adatfolyamból ffmpeg-el (linux alatt). Tökéletesen működik, sőt, tv is lejátssza átkódolás nélkül! Szóval semmi gond vele...

Ellenben vannak a fizetős csatornák, amikhez kártya kell.. ehhez keresek olyan eszközt (ha egy mód van rá pcie vagy usb-s) ami képes ezt fogadni és közvetlenül pc-re tudja rögzíteni kódolás nélkül az adatfolyamot. Az pedig hab lenne a tortán ha linux alatt is működne és nem kellene egy gépre sem windows-t tenni miatta.

Néztem ezt a cikket:

[link]

de a ci+ -ról nincs említés, tehát feltételezem azt egyik sem támogatja csak a sima ci-t.

Tehát van bármi jó megoldás a problémára? Érdekel továbbá külső eszköz is (végső esetben) ami erre alkalmas önállóan. A upc-s csoda settopboxot inkább hanyagoljuk, azontúl hogy plusz pénzt kérnek a felvételi lehetőségért nem is rendelkezem a felvételekkel, tehát nincs mód kimenteni róla így pofátlanságnak érzem, hogy ezért még fizethessek is. Megoldás lehet még a tv-vel történő felvétel is, tehát az marad a C tervnek. (ellenben nem tudom, milyen formában rögzít, még nem volt lehetőségem kipróbálni, mert külső hdd kell neki, pendrive nem jó! és állítólag kódolva írja fel a lemezre -ami nyilván kijátszható- de nem akarok vele sokat bűvészkedni)

Köszi a tippeket! :)

2015. dec. 16. 14:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem műholdas upc-m van szolgáltatói boxal, és úgy oldottam meg a felvételt, hogy vettem egy usb-s videódigitalizálót. A boxot hdmi-n rákötöttem a digitalizálóra, azt ugye usb-n a gépre és kész. Tévét is monitoron nézek miközben akár netezhetek is. Így nem csak felvenni de mindjárt szerkeszteni is tudom a rögzített anyagot pl. reklámot kivágni. Nem tudom számodra mennyire opció beruházni egy CI+ kezelésére alkalmas boxba + egy digitalizálóba, nálam így müxik a dolog.
2015. dec. 16. 15:15
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem ismerem pontosan a hdmi capture kártyák működését, de feltételezem vagy tömörítetlenül, vagy újrakódolva képes tárolni a műsorfolyamot. Ezt el szeretném kerülni. Az alap h264-es kódolással szeretném realtime küldeni az adatfolyamot a hdd-re átkódolás nélkül, hogy ne romoljon a minőség! :)
2015. dec. 16. 15:28
 3/3 A kérdező kommentje:
Érdekel esetleg olyan CI+ box is, ami képes a fentebb említett módon rögzíteni az adatfolyamot kódolatlanul. Nem hátrány, ha időzíteni is lehet! :)
2015. dec. 16. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!