Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes lenne SATA 2-es...

Érdemes lenne SATA 2-es szabványhoz SSD-t vásárolnom?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy SSD-t venni a gépembe hogy gyorsabb legyen az op rendszer meg esetleg 1-2 program és az érdekelne hogy érezhető lenne-e egy SATA 2-es csatlakozóval a változás?

Az alaplapom:

[link]

Én úgy látom 4db SATA 2-es csatlakozó van rajta 3 Gb/s-es sebességgel elég lenne ez ahhoz hogy érezhető legyen a változás?

2015. dec. 9. 22:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Persze,sokkal gyorsabb lenne,mint bármilyen HDD.
2015. dec. 9. 22:23
 2/8 Trevor. ***** válasza:
Mindenképpen érdemes lenne, sokat gyorsítana.
2015. dec. 9. 22:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Eleve rossz a kérdés. Rossz a logika, minden rossz. Amikor az SSD alatt "szárnyal" a rendszer, az nem azért van, mert hány gigabit per szekundum a maximum adatátvitel a kábelen. Tudod, hogy mikor számít az? Ha egy tökéletesen optimalizált programmal elkezdesz óriási fájlokat másolni egyik lemezről a másikra.

Az SSD lényegét (mindennapi használat mellett) az elérési idők adják. Pont ugyanaz, mint a floppy lemez vs pendrive. Nem kell odavinni az adathoz az olvasófejet, nem függ a fizikai elhelyezkedéstől, hogy milyen gyorsan lehet kiolvasni, nincs olyan, hogy a fájlod egyik fele a lemez egyik részén van, a másik meg a másikon, és 10 perc, mire odaér az olvasó fej.

Ha fogsz egy 486-os gépet 4 mega RAM-mal, átalakítóval bekötsz neki egy SSD-t a talán még DMA-t se tudó ATA portjára, akkor is óriási teljesítményjavulást fogsz tapasztalni a mindennapi használat során.

2015. dec. 10. 02:43
 4/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
A 3Gb/s az közel 400MB/s sebsség. Sok SSD kb ennyit tud, némelyik bőven ez alatt van (pl a most 14k körül kapható 120-as Kingston V300 200MB/s-t sem tud). Egy HDD ettől sokkal lassab (kis fájloknál pláne). Tehát a SATA2-nél is bőven profitálsz egy SSD-vel.
2015. dec. 10. 07:34
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi akkor elgondolkozom rajta :D
2015. dec. 10. 15:20
 6/8 A kérdező kommentje:
És a kompatibilitással nem lennének gondok? Alaplapot már mutattam a processzor egy C2D E6850 és 4gb RAM van benne (bár az nem lényeges szerintem) De nem lenne vele baj ugye?
2015. dec. 10. 15:26
 7/8 Trevor. ***** válasza:
Mivel a sata visszafele kompatibilis, ezért nem lesz kompatibilitási probléma.
2015. dec. 10. 19:19
 8/8 A kérdező kommentje:
Okés köszi a választ :D Szerintem bepróbálkozom majd egyel valami ajánlat esetleg hogy milyet lenne érdemes választanom? :D
2015. dec. 10. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!