Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért kell a 2,5" adattárolóna...

Miért kell a 2,5" adattárolónak is táp?

Figyelt kérdés

Én eddig úgy tudtam, hogy csak a 3,5" adattárolónak kell külön táp.

Pl.: Itt egy kép, amelyen látszik, hogy a 2,5" HDD-nek is van tápcsatlakozó kialakítva: [link]

De miért? Nem csak egyszerűen a csatolófelületen kapja az áramot is? (2,5")

2015. dec. 6. 22:11
 1/8 anonim ***** válasza:
2.5 hhd nek is kell külön tápcsati micsoda nagy meglepetés
2015. dec. 6. 22:18
 2/8 A kérdező kommentje:

Hoppá! Megtaláltam. Az, ami a képen látható, nem is egy tápcsatlakozó, hanem csak jumper.

Így már világos nem is kell a 2,5" adattárolónak táp. Amit én tápnak láttam, az csak egyszerű jumper volt. :)

2015. dec. 6. 22:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Olyanról még nem hallottam hogy valami a csatolófelületen kap áramot.
2015. dec. 6. 22:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Kell azoknak is táp.

Amire te gondolsz,az külső használat esetén érvényes.

Például egy külső házban lévő 2.5" HDD-nek elég az 1db USB csatlakozó,amiről egyben a tápot is kapja.

2015. dec. 6. 23:31
 5/8 anonim ***** válasza:
A képeken látható a jumper, a táp és az adatcsatlakozó mindkét lemeznél. Azért kell a 2.5-ösnek is táp, mert különben nem fog forogni. Próbáltam egyszerűen fogalmazni...
2015. dec. 6. 23:33
 6/8 A kérdező kommentje:

Én azzal tisztában vagyok, hogy a 2,5" HDD a SATA csatlakozón kapja az áramot.

Engem a 2,5" HHD-n található Jumper zavart meg, mert azt hittem, hogy az a tápja a 2,5" HDD-nek. Előtte is úgy tudtam, hogy a 2,5" HDD a SATA csatlakozóján kapja az áramot. De azért köszönöm a válaszokat! :)

2015. dec. 9. 13:17
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen,SATA tápcsatlakozón.

A SATA adatkábelen pedig az adat megy.

De élj csak a hülyeségedben.

2015. dec. 9. 21:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Olvasd már el az utolsó kommented elejét és végét kérdező, össze vissza beszélsz.

Mint ahogyan leírták a hdd a sata tápcsatlakozón kapja a működéshez szükséges energiát, a sata kábelen pedig az információ áramlás történik. Külső usb s házban levő hdd is ugyanúgy kap áramot csak itt a két vezeték (tápcsatlakozó és egyben csatoló kábel egyazon usb kábelen fut. Csak a hdd külső házban "választódik szét". Szedj szét egyet és látni fogod hogy ott is be van kötve minden ugyanúgy mintha a szgépben lenne.

2015. dec. 24. 16:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!