Miért kell a 2,5" adattárolónak is táp?
Én eddig úgy tudtam, hogy csak a 3,5" adattárolónak kell külön táp.
Pl.: Itt egy kép, amelyen látszik, hogy a 2,5" HDD-nek is van tápcsatlakozó kialakítva: [link]
De miért? Nem csak egyszerűen a csatolófelületen kapja az áramot is? (2,5")
Hoppá! Megtaláltam. Az, ami a képen látható, nem is egy tápcsatlakozó, hanem csak jumper.
Így már világos nem is kell a 2,5" adattárolónak táp. Amit én tápnak láttam, az csak egyszerű jumper volt. :)
Kell azoknak is táp.
Amire te gondolsz,az külső használat esetén érvényes.
Például egy külső házban lévő 2.5" HDD-nek elég az 1db USB csatlakozó,amiről egyben a tápot is kapja.
Én azzal tisztában vagyok, hogy a 2,5" HDD a SATA csatlakozón kapja az áramot.
Engem a 2,5" HHD-n található Jumper zavart meg, mert azt hittem, hogy az a tápja a 2,5" HDD-nek. Előtte is úgy tudtam, hogy a 2,5" HDD a SATA csatlakozóján kapja az áramot. De azért köszönöm a válaszokat! :)
Igen,SATA tápcsatlakozón.
A SATA adatkábelen pedig az adat megy.
De élj csak a hülyeségedben.
Olvasd már el az utolsó kommented elejét és végét kérdező, össze vissza beszélsz.
Mint ahogyan leírták a hdd a sata tápcsatlakozón kapja a működéshez szükséges energiát, a sata kábelen pedig az információ áramlás történik. Külső usb s házban levő hdd is ugyanúgy kap áramot csak itt a két vezeték (tápcsatlakozó és egyben csatoló kábel egyazon usb kábelen fut. Csak a hdd külső házban "választódik szét". Szedj szét egyet és látni fogod hogy ott is be van kötve minden ugyanúgy mintha a szgépben lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!