R9 380-nal kapcsolatos kérdések, személyes tapasztalatok, ti melyiket választanátok? Ezzel a konfiggal mellékesen elfutna? (Hosszú és sok)
1. [link]
2. [link]
3. [link]
A lényeg: Nagyon jól hűtse(!) a kártyát. OC-zni nem akarom. Hangja különösebben nem érdekel, 70 fok alatt tudja tartani a videokártyát terhelés alatt, és kész.
-A fenti követelményeknek melyik lenne a legalkalmasabb?
-FullHD-n egy I3-mal (I3-3220) elboldogulna addig, ameddig nem tudok I5-öt venni (I5-3570, használtan)?
-Jelenleg 6gb ramom van, ez néhol már kevés, így tervezek ezt is fejleszteni 1x8gb-ra. Érdemes lenne 16gb-ot beletenni? Vagy teljesen fölös kisebb videók és képek szerkesztésére (Adobe After Effects CS6, Adobe Photoshop CS6) plusz játékokra?
-Ezzel a konfiggal elboldogulna, nem lenne probléma semmivel? -I3-3220 (+gyári hűtő) , 6gb Kingston ram, CoolerMaster RS600W, Gigabyte B75M-D2V , valamiféle noname gépház 2db ventilátorral (egy Zalman ZM-Z11-nek felel meg méretekben [úgy lemérve, hogy egymás mellé állítottuk haverommal, és lemértük a belsejüket]), 500gb sata 2 WD Blue Winchester.
Alaplapomon az előlapi jackek nem működnek illetve a PS2-es csatlakozók. Terveztem, hogy lecseréljem, de csak ha túl fapados (viszont akkor 4. gen I5-öt veszek bele). Tápegységet többen is szidták, hogy nem megfelelő egy ilyenhez. Ha esetleg tényleg problémát okozna, be tudok fektetni egy Super Flower 550 / 650W-os tápba, esetleg Thermaltake Hamburg 530W-osba.
Ésszerű és költséghatékony megoldás esetleg? Köszönöm!
vegig olvasom az egesz kerdest ?eg az osszes valaszt mert most latom hibas az alaplap
nos... altalaban tap is okozhat ilyent
hdd d nem lett hibas regeben ebben a gepben?
szoval ha hibas a lap akkor nem artana cserelni
ujonan is mennek még 1155 os lapok ha igaz szoval csak meg kell venni lehetoleg egy H77 est
#22 ad el minnel dragabban aztan egy uj
lassuk a hibaimat:
nem Z11 a gepbazad, de alsotapos legalabb? nem artana, de ha a tap (majdani es mostani is) nem melegszik benne akkor "ok"
alaplap H97 +i5 4460 legyen akkor te tudod mit es hogy engedhetsz meg magadnak ha ujra nincs ugyan ugy lehet hasznaltan is
szoval H77 torolve mert irtad ujra valtsz akkor mar, persze attol fugg ha ugyis ramot is veszel
megfontolando lehet egy H170 + i5 6600 + 16gb ddr4
akkor ha nagyjabol mire levaltod i3+lap+ram od addigra megfizetheto lesz
tapegyaseget irtam, igazabol ha felsotapos a gephazad lehet meginkabb jol jonne a modu tap.. de hat te eldontod, ha SuperFlower 550 t be tudsz szerezni az is jo (650 t ne)
ennyi?:D
Akkor most leírom, mi a tervem :D .
1. tápegység csere, XFX / SUperFlower tápegység lesz.
2. Alaplap és processzor csere (4. gen I5 + B85 / H97).
3. Ram bővítés.
4. Videokártya csere.
5. 1TB Winchester +120gb ssd beszerzése (utóbbi csak rendszer boot miatt + 1-2 program, de persze csak ha belefér a keretembe).
Gépház cserét hanyagolom, ez hűt rendesen, a winchesterek nem túlmelegedés miatt mentek tönkre, ezt állítom (több mint 3 évesek voltak). Elfér benne minden, stb.. Amúgy felső tápos.
#24 jol jar akinek 15ezerert eladod a tapod :D ennyiert add neki! garit magad ne valalj! :D
igen termeszetesen mondtam direkt hogy nem figyeltem hibaztam
es latad leirtam mit vegyel
H170 + i5 6600
H97 + i5 4460
attol fugg hogy mikor veszed melyik fogja jobban megeri szerintem ha ugyis ramot is lecsereled
helyedbe a legujabb Skylake 1151 re epitkeznék... DDR4 rammal
#27 igen ez igy jonak tunik
maradhatsz haswell nel is de ha ott maradsz akkor megondolnam a Z97 es lapot is valami kicsit jobbat a legolcsobbaktol
de a H97 az legyen a minimum
tele vagy ssd vel hdd vel igy hasznos lesz
persze ebbol se a legegyszerubbet kellene de ez mar mindegy a legolcsobb is megfelel a z97/h97 bol ha muszaj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!