Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » R9 380-nal kapcsolatos kérdése...

Stark2000 kérdése:

R9 380-nal kapcsolatos kérdések, személyes tapasztalatok, ti melyiket választanátok? Ezzel a konfiggal mellékesen elfutna? (Hosszú és sok)

Figyelt kérdés

1. [link]

2. [link]

3. [link]

A lényeg: Nagyon jól hűtse(!) a kártyát. OC-zni nem akarom. Hangja különösebben nem érdekel, 70 fok alatt tudja tartani a videokártyát terhelés alatt, és kész.

-A fenti követelményeknek melyik lenne a legalkalmasabb?

-FullHD-n egy I3-mal (I3-3220) elboldogulna addig, ameddig nem tudok I5-öt venni (I5-3570, használtan)?

-Jelenleg 6gb ramom van, ez néhol már kevés, így tervezek ezt is fejleszteni 1x8gb-ra. Érdemes lenne 16gb-ot beletenni? Vagy teljesen fölös kisebb videók és képek szerkesztésére (Adobe After Effects CS6, Adobe Photoshop CS6) plusz játékokra?

-Ezzel a konfiggal elboldogulna, nem lenne probléma semmivel? -I3-3220 (+gyári hűtő) , 6gb Kingston ram, CoolerMaster RS600W, Gigabyte B75M-D2V , valamiféle noname gépház 2db ventilátorral (egy Zalman ZM-Z11-nek felel meg méretekben [úgy lemérve, hogy egymás mellé állítottuk haverommal, és lemértük a belsejüket]), 500gb sata 2 WD Blue Winchester.

Alaplapomon az előlapi jackek nem működnek illetve a PS2-es csatlakozók. Terveztem, hogy lecseréljem, de csak ha túl fapados (viszont akkor 4. gen I5-öt veszek bele). Tápegységet többen is szidták, hogy nem megfelelő egy ilyenhez. Ha esetleg tényleg problémát okozna, be tudok fektetni egy Super Flower 550 / 650W-os tápba, esetleg Thermaltake Hamburg 530W-osba.

Ésszerű és költséghatékony megoldás esetleg? Köszönöm!

2015. dec. 2. 16:06
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

#8-#9. Akkor maradok az említett MSI-nél, 70.000 forintért még olcsóbb is mint a Sapphire. Alaplappal kapcsolatban hallottam olyat, hogy annyira fapados, hogy nem látja el elég árammal a processzort, videokártyát, stb (ezt azt hiszem AMD-s lapkáknál olvastam, az enyémre nincs panasz neten sem, csak kíváncsi voltam).

Elsőnek úgyis ramot fogok a gépbe venni, az egyenlőre belefér. Videokártya valószínűleg a legutolsó lesz, mert ram után közvetlen tápegységet akarok. Ha pedig I3-ra azt mondjátok, hogy elég (még különösebben én sem láttam 100%-on), akkor hagyom a francba. Gondolom a videokártya úgyis nagy előrelépés lesz egy R7 260X után.

2015. dec. 2. 16:47
 12/35 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

no persze... tapegyseged pontos tipusat nek irtad le :D

de feltetelezem hogy Elite Power

az?

mert persze sok Cooler Master 600 van amit nics ertelme lecserelni 20ezres tapra sem...

2015. dec. 2. 16:48
 13/35 A kérdező kommentje:
Jah, igaz is! Tápegységgel kapcsolatban; 430-ast nem hiszem, hogy akarok, főleg ilyen áron. Akkor inkább várok Super Flower tápra, vagy veszek XFX-et, lehetőleg 550W-osat. Amúgy mi a probléma a Thermaltake Hamburg tápegységgel?
2015. dec. 2. 16:49
 14/35 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

i3 jo lesz full hd n

jobb alaplap tuninghoz kellene de alaporajelhez boven eleg

2015. dec. 2. 16:51
 15/35 A kérdező kommentje:
RS600W.. én ennyit tudok róla. Valahol istenítik az ára miatt, valahol szidják, mert "shit" . Fő oldal is érdekes, mert itt : [link] azt írja, hogy 1 ágas és 564W-ot ad le, de néhol meg azt látni, hogy tényleg szidják.
2015. dec. 2. 16:51
 16/35 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#13 mi alapjan? nem veletlen ajanlottam a 430 ast...

te nem a minosegert akarsz fizetni hanem a nevleges teljesitmenyert?

ha a modularitast feleslegesnek tartod akkor a 400 as belole nem modu... de annyira nem olcsobb hogy megerje ezen sporolni szerintem

gephazad eleg jo szoval egy ilyen modu tap illene hozza

2015. dec. 2. 16:53
 17/35 A kérdező kommentje:
Minőség számít, csak kevesellem a 430W-ot. Mondjuk a Cooler táp is csak 403W-ot ad le, ha jól látom (ránéztem a tápra a gépben).
2015. dec. 2. 16:55
 18/35 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#15 biztos ez a tied? tap imekejn mi a teljes pontos tipuskod?

mert egy D3 az Enhance belsos

sporolos abban biztos lehetsz de nem erdemes lecserelni ha Enhance belsos, nem lenne valodi elorelepes egyik 20ezerig levo tap sem annyira

2015. dec. 2. 16:55
 19/35 A kérdező kommentje:
Mindjárt ránézek a dobozára is, aztán megnézem alaposabban.
2015. dec. 2. 16:57
 20/35 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#17 ?:D nem 408? akkor az egy Elite Power lesz megis csak szerintem

fotot csinalj cimkejerol vagy ird le a tipuskodjat

RS600-ACAA-B1

pl. ez egy kod

2015. dec. 2. 16:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!