Ha reggel 8 tól este 23-ig használom a számítógépet szinte minden nap akkor mennyit fogyaszt?
táp chieftec 500w
ddr3 1300mhz hiperx memória
vga gainward geforce gtx560 1gb 256bit
alaplap asrock 980de3/u3s3 r.2
proci amd fx 4300 4 magos 3.900mhz 8mb
Vga tdp 170w, CPU tdp 95w. Ez kijön 300w-ra kb mindennel együtt, de ez a maximális fogyasztás.
Szóval kb 3 óra 1kwh fogyasztás, te használod 15h-t, szóval 5kwh/nap. Nem tudom mennyibe kerül egy kwh jelenleg. De ennél valószínűleg kevesebbet eszik átlagban, mivel eléggé elnagyolva számoltam, de kb kapsz egy értéket.
Mit jelent az hogy használod?
Megy végig és kb csak netezel rajta,vagy órákon át játszol,videot vágsz stb?
Mert körülbelül 4x annyit eszik terhelve mint üresjárásban.
A TDP nem a maximális fogyasztás. Igazából ez hűtés és táp tervezéshez használatos biztonsági érték. Jó esetben ez gyakorlatban nem érhető el és az meg még nehezebb, hogy mondjuk egy játék alatt a CPU és a videokártya is a maximumon pörögjön.
A fentebb saccolt eredményeket mérések alapján próbáltam belőni, nem túl nagy eltéréssel hitelesek lehetnek (hasonló konfig fogyasztási értékeit hívtam segítségül a becsléshez).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!