Mikor, hogyan, miből tanítottátok meg a gyermeketeket önállóan meginni a tápszerét/tejitalát/kakaóját (amit reggel és este fogyaszt)?
Én is a kezébe adtam a cumisüveget, amikor próbálkozott nyúkálni, kb. 5-6 hónap között és azóta abból magát eteti.
Mam üveg, vettem rá ilyen csőr szerű valamit, amiből csak akkor jön, ha ráharap és szívja, de nem csöpög ha elejti, vagy rázza, majd ez után a csőröspohárból fokozatosan megtanulta, hogy úg yigyon, hogy csak a legvégét szívja. 8,5 hónapos, mondjuk a csőrös poharat még nem merem a kezében hagyni, mert ha azt megrázza, akkor az megy mindenfelé.
Pohárból is iszik, de csak feles pohárból tudom szépen itatni, egyedül abból még nem megy neki. A cumisüveg a tuti először szerintem, csöpögésmentes cumival.
Nálunk sem ment még ilyen korban talán kb fél évre rá már nem kellett fognom reggel az innivalót. Nem azért van mert nem tudja tartani az üveget, hanem mert még fáradt :) nem is tudom hogy fogalmazzam :)
Próbáld, hogy odateszed a kezét az üveg alá és ha megfogja hátha meg is tartja. Próbáld hogy egyik kezeddel te eszel, előre elkészített szendvicset tudsz így enni a másikkal fogod az üveget.... más ötletem nincs :) Nyugi menni fog majd úgy is ahogy szeretnéd.
Én sem tanítottam meg egyedül inni a tápszert. Mivel sajnos elég kevés ideig tudtam szoptatni, ezért ez maradt nekünk az összebújós táplálás. Mindhárom gyerekemnél úgy csináltam, hogy körülbelül a reggeli tápszer után 1 órával reggeliztünk együtt. Két éves korukig itták a tápszert cumisüvegből, aztán áttértünk a bögrére.
A legkisebb most másfél éves, és még nagyon ragaszkodik ehhez a meghittséghez. Nem is akarja megfogni az üveget, pedig tud már pohárból is egyedül inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!