Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy tudom felgyörsítani a...

Hogy tudom felgyörsítani a számítógépemet?

Figyelt kérdés

Majd nem 3 éves a gépem használtan vettük.

Windows XP van rajta és mostanában nagyon lassú.

Hogy tudom felgyorsítani??????

KB.2 hónappal ezelőtt 139 vírus volt rajta azt kiírtottuk azóta nem nagyon volt baja de már lassú

Segítsetek!!!!

2010. márc. 21. 17:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Általában minden operációs rendszert ajánlatos évente újratelepíteni. Ha szükségszerű még gyakrabban. Ugyanis hiába vannak ilyen registry cleaner progik, egy idő után úgy is tele lesz minden kacattal a géped, arról nem is beszélve, hogy ha frissítesz egy szoftvert újabb verzióra (mert azért 3 év alatt jó pár újabb jön ki) attól annak egyes részei még fenn maradhatnak a gépen, azok is lassítják. Szerintem telepítsd újra és rakj fel mindenből friss példányt, azzal elleszel egy ideig.
2010. márc. 21. 17:29
 2/16 anonim ***** válasza:

Tudtommal linux alapú operációs rendszereknél egyáltalán nincs regisztrációs adatbázis, így előszeretettel használják szerverekhez, ahhoz 50évente kell újratelepíteni a gépet, akkor is csak a hardver elévülése miatt. Amennyiben nincs más megoldás, válts.

XP esetén egy format, kiterjesztve a master boot recordra jó megoldás lehet, aztán újratelepíteni. 1-2 hétig gyors lesz:)Aztán reinstall...Ami segíthet még rajta, ha megnézed a szolgáltatásokat, kikapcsolod ami nem kell (pl. tűzfal, frissítések,témák stb.). Lehetőleg semmit ne telepíts a gépre, ne tegyél fel tűzfalat, vírusírtót. Kapcsold ki a biztonsági mentéseket, és optimalizálj mindent teljesítményre(pl: Vezérlőpult->Rendszer->Speciális->Teljesítmény) és nézd át a videókártyád driverét is, ott is mindent állíts minőségről teljesítményre.

2010. márc. 21. 18:52
 3/16 anonim ***** válasza:

Mennyi memória van benne? ha kevés, akkor a bővítés nagyot dobhat a teljesítményen...

Újrahúzást csinálj amúgy(2partíció!!!), majd használj karbantartó progikat.

2010. márc. 21. 20:44
 4/16 anonim ***** válasza:

Használj rendszeresen Ccleanert.

[link]

2010. márc. 22. 02:34
 5/16 anonim ***** válasza:
Igen, a CCleaner igen sokak által használt, bevált biztonságos program. Leírás> [link]
2010. márc. 22. 07:51
 6/16 anonim ***** válasza:
Én az xp-met majdnem minden hónapban újraítam.Mindí] xarakodott.Ha nem játszottok a gépen ,akkor tegyétek fel a Win7-et.
2010. márc. 22. 13:27
 7/16 A kérdező kommentje:
Csak és kizárólag XP lehet rajta
2010. márc. 22. 16:01
 8/16 anonim ***** válasza:
De miért csak XP?Be is van bizonyítva,hogy a Win7 sokkal,de sokkal stabilabb az XP-nél és a VISTA-nál.És támogatja a dx10 és a dx11-et is ,ellenben az XP-vel nem!Hogyha csak netezésre és ilyen egyéb dolgokra használjátok a gépet,akkor tényleg ajánlatos föltenni rá a Win7-et.Ja é csak 50-100 mb RAM-mal eszik többet,mint az xp(vagyis nálam annyit eszik)
2010. márc. 22. 16:59
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszike a válaszokat!!!

Már ójra telepítettük egy számítógépes emberke jött megnézete a gépet és arra döntöttünk hogy újra telepítjük.

Ma hozta vissza a gépet!!

Nagyon jó és gyors!!

2010. márc. 23. 19:27
 10/16 anonim ***** válasza:
CCleaner ajánlatos, hogy az is maradjon...egy darabig.
2010. márc. 24. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!