Mi lehet a baja a PC-mnek?
Tegnap telepítettem újra egy HP dc7800(E3840 3GHz, 3Giga RAM) PC-t, minden jól működött, de ma indításkor a monitor a saját logóját írja ki 4-5mp-re, majd utána elsötétül, és újra kezdi...
Tehát a számítógépet abszolút nem lehet látni a monitoron, majd kb fél perc múlva sípol egyet a gép...
Tegnap vettem a gépet használtan (de 2 év garanciát adtak rá).
Mi lehet a gond?
Van egy GIGABYTE GeForce GT 720 1GB GDDR3 64bit PCI-E (GV-N720D3-1GL)
GPU is a gépben, de erre a videokártyának a DVI kimenete mellé (azaz rá) be van kötve egy hagyományos VGA kimenet is, tehát 2db sima VGA csatl., és egy DVI csatlakozó van a gépen.
Mivel olyan tipusú DVI átalakítóm nincs ami ehhez kellene (Dual-link DVI-D), ezért a VGA-ra rákötött külön sima VGA ba dugtam a monitort ideiglenesen.
Amúgy már felállt a gép, de megint a boot menütől kezdte az egészet, mint első telepítés előtt az üres gép.
Tehát úgy kezdi, hogy szépen egyesével végigszámolja a bal felső sarokban mind a 3 ezer MB RAM-ot, és kéri a dátumot/időt megint.
Tegnap volt egy áramszünet, remélem amiatt játszotta el ezt egyszer, és nem az elem ment ki az alaplapon (vagy rosszabb)
Tegnap jött meg a gép, tegnap este telepítettem újra.
Közben volt 1-2 restart, de ott nem jött elő ilyesmi.
Most áramtalanítás után játszotta el ezt hogy: "összeszámolom mind a 3ezer MB RAM-ot egyesével".
Ezért gondoltam alaplapi elemre, mivel teljes áramtalanítás után jött elő ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!