Mi baja lehet a külső HDD-mnek?
A típusa: ADATA Classic CH94 (500 GB) (Fehér)
Azóta van vele gond mióta 2 videót letöltöttem rá, pontosabban a HDD-n egy adott mappát adtam meg egy letöltő programban mentési helynek.
Az 1-ik videóra ha 1x rá kattintottam akkor le fagyott a HDD, ezért mappával 1-ütt ki töröltem, a másikat meg tudom nyitni (nézni), de mikor egy másik helyre át másoltam ott ugyan úgy 1x-i rá kattintásnál le fagy a HDD, mappával 1-ütt nem szeretném ki törölni mivel van mellette pár fontosabb dokumentum, azokat ki tudom jelölni, de meg nyitni, és másolni nem...
Gondoltam le írok mindent ami történt hátha ebből le tudja valaki következtetni, mi baj lehet a HDD-vel.
A válaszokat előre is köszönöm.
Próbáldd meg a jogokat (már ha NTFS) átállítani. (jobb klikk a HDD logójára)
Ha így se megy készíts egy Backup-ot a lemezről oszt formázdd újra.
Az újjonnan vett lemezeket nem árt még használat előtt a lemezt formázni.
Amúgy ne aggódj! Ha másképp nem megy vidd el egy szakértőnek!
Végül meg oldottam a problémát, csak le futtattam egy Hibaellenőrzést.
Ezelőtt is próbáltam, csak úgy tűnt mintha egy ponton abba hagyta volna 1,5-2 óra után, ezért inkább félbehagytam, s a kérdés kiírása utáni napon este el indítottam a Hibaellenőrzést, ami reggelre javította is a hibákat.
A hiba kialakulásának oka vélhetően az volt, hogy úgy távolítottam el az eszközt, hogy közben még másolást hajtott végre. Bár emlékeim szerint csak a másolást szakítottam meg, mivel az meg állt a másolásból hátralévő 5 másodpercben.
A Hibaellenőrzést a következőképpen lehet végrehajtani.
(Sajátgép -> Jobb klikk a meghajtón: ADATA CH94 (F:) -> Tulajdonságok -> Eszközök fül -> Hibaellenőrzés menüpontban - Ellenőrzés gomb)
A felugró kis ablakban ki kell pipálni mind a 2 helyen a jelölő négyzetet, vagy legalábbis az elsőt mindenképpen (aminek a jelölő négyzetében általában mindig benne van a pipa).
Remélem segítettem azoknak akiknek ugyan ilyen problémája akadt az adattárolójával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!