Gamer pc vagy ps4?
Cad-Cam programozást tanulok egy középiskolában de szeretnék ezután egyetemre menni. De szeretek játszani és nem tudom hogy a gépem elég lesz e a különféle programozásokhoz, mert ha elég lenne akkor venék egy ps4-et játékra a gépen meg kisebb játékokkal játszanák meg programoznák. De ha a mostani gépem nem lenne elég akkor inkább ezt fejlesztem és így programozáshoz meg játékra is elég. Gépet olyat akarnák összerakni ami mindwnt bír akár ultrán és akár fél millioból összegyüjtük rá csak bírjon mindent.
A gépem:
4 magos amd 3193mhz(magonként)
4gb ram 1333mhz
gt 630 4gb 64bit
500W tápegység
500gb HDD
Ez elég lenne és ps4?
Vagy gamer pc és mindent visz?
A PS4-ben és az Xbox One-ban is PC hardver van (kb. egy AMD 7850-esnek felel meg benne a videokártya). Egyébként nézd már meg a hardvert amit mutattam, nézz benchmarkokat. Már most jobban teljesít BÁRMELYIK játékban, mint a PS4. A PS4 nem lesz erősebb, nem fognak sokkal többet előcsikarni a hardverből. Továbbra is 720p, 1080p és 30FPS lesz, a jelenlegi konzolgeneráció végéig.
Tessék, benchmark: https://www.youtube.com/watch?v=ZtPbJCJSBw4
A 370 a GTA V-öt konzol beállítások mellett szinte VÉGIG bírja a 60FPS-t, míg a PS4 a 30FPS-t is alig bírja, sokszor 15-20FPS-re esik vissza. Az AC Unity, míg PS4-en és Xbox One-on szaggat, mint az állat, PC-n a 30FPS-t konzol beállítások mellett simán tartja (magasabb felbontásban, 900p helyett 1080p-ben). CoD:AW-ben a konzolok is tartják a 60FPS-t, de a R9 370 kb. 80FPS átlagot tud, míg a GTX950OC 90-95FPS-el zakatol. A Far Cry 4 konzolon low-medium beállítások mellett is csupán a 30FPS-t tudja, PC-n High-on simán megy 50-60FPS. Ja, ezek mellett Xbox One-on a játék csak 900p-ben tudja tartani a 30FPS-t. A hirtelen szaggatásokat ne figyeld, azok konzolon is megvoltak, de azóta az Ubisoft egy patchben kijavította a hibát. Konzolon a Shadow of Mordor kb. 40-60FPS között ingázik, PC-n a 370 mellett 60-70FPS is simán folytonos. A Ryse Xbox One-on 900p-ben hozza a 30FPS-t, PC-n 45-50FPS 1080p-ben. A Crysist magas beállítások és élsimítással is tudja 50-60FPS-el.
Na, szóval látod, mire gondolok, igaz? És ha téged nem érdekel a 60FPS, jó neked a harminc is, akkor sincs semmi baj! Csak tekerd feljebb a beállításokat, és szebb lesz a játékod, és a framerate számodra továbbra is elfogadható marad. Nagyobb felbontásban szeretnél játszani? Hajrá! Visza fog esni a framerate, de még így is jobb, mint a 900p30FPS, amit a PS4 és az Xbox One tud a legtöbb játékban.
Te is láthatod, hogy már most tudsz venni hardvert egy PS4 árán, ami már most erősebb, mint a PS4, MINDEN játékban, de tényleg mindegyikben. Nincs egyetlen olyan multiplatform játék jelenleg, ami PS4-en jobban futna, mint PC-n. És hidd el, soha nem is lesz ilyen, mert a PS4 már akkor elavult és gyenge hardvernek számított, amikor megjelent (az Xbox One meg főként).
Egyébként ha hajlandó vagy nagyon minimálisan több pénzt költeni a videokártyára, a GTX 950 kb. 5000Ft-al drágább, viszont kb. 10-15FPS-es növekedést hoz a legtöbb játékban. Tessék, itt egy új konfig, ami még az előzőleg linkeltnél is erősebb.
Alaplap: MSI A68HM-P33
Proci: AMD Athlon X4 860K 3.70GHz FM2+ BOX
Videokártya: GIGABYTE GV-N950OC-2GD GTX950 2GB GDDR5 OC PCIE
RAM: HyperX 4GB FURY DDR3 1333MHz CL9 HX313C9FB/4
Vinyó: WD Blue 500GB 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
Táp: FSP Hexa+ 400W
Ház: RAIJINTEK Arcadia fehér
Összesen 134.248 Ft
Egy ilyen géppel a jelenlegi konzolgeneráció végéig jobban, vagy ugyanúgy fogod futtatni a játékokat, mint egy PS4. Cserébe ezen tudsz internetezni, tudod fejleszteni (több RAM, erősebb videokártya, stb), olcsóbbak a játékok (én eddig összesen kb. 100 000-ret költöttem a Steam fiókomra, és a jelenlegi dollárárfolyam szerint kb. 240 000Ft-ot ér a fiókom, átlagosan 4,14 dollárt fizettem egy játékért. És azért nekem elég sok AAA játékom van Steamen). Ja, és a multi ingyenes, nem kell évente 15 000Ft-ot kifizetni, ami azért 4 év alatt már 60 000Ft, majdnem fele annak, amennyit te kifizettél a konzolért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!