2Tb méretű merevlemezt vásárolnék, aminek legkevesebb az esélye hogy tönkremegy a statisztikák szerint?
Eddig Westsern Digital Caviar Black-re gondoltam, de ez a link elbizonytalanított:
Nem is tudom mitgondoljak, lehet nem kellene ilyenekkel foglalkoznom, de minél többet olvas valaminek utána az ember, biztos hogy lesz róla negatív vélemény... Ez amit olvastam azért már "túl sok volt", nem tudom tapasztalatok megerősítik -e ezt.
A Green-t meg különösen megbízhatatlannak mondják. :-(
A Seagate-t meg véletlenül kihagytam a kulcsszavak közül :S
samsung-ot meg semmiképpen nem vennék.
Valóban, nincs olyan dolog a számtech piacon, amiről legalább egy-két rossz vélemény ne születne, beleértve a legújabb, legmodernebb, legjobb dolgokat is. A WD-ről ugyanez a helyzet, de csak azért, mert a merevlemezeken tároljuk a fontos adatainkat. Míg egy CPU-nak, vagy RAM-nak a paramétereit lehet szeretni vagy nem szeretni, a wincesteren sokkal több múlik, mert személyes adatok kerülnek rá, és hosszú távra.
És itt magánvéleményem jön, szóval nem ér pontozni se le se föl:
Mindenkinek tudni kell, hogy mekkora háttértárat használ optimálisan. Egyszerűen nem kell nagyobb. A háttértárat is cserélni kell bizonyos időközönként, és nem megvárni míg tönkremegy. Mert pedig tönkremegy. Ami a legfontosabb, az érzékeny adatokat duplán, triplán KELL menteni, fizikailag különböző helyekre (akár felhővel kiegészítve) és a mentéseket karbantartani, bármilyen hiperszuper hardvereket is használunk. A pendrive is tönkremegy, a CD/DVD olvashatatlanná válik, szalag?, mágneskazetta(?), wincester? nincs olyan dolog a mai kereskedelemben, ami 10 évnél többet ígérhetne. Vagy ha ígér, az nem mond igazat. Egy 10 éves winyót a mai gépekre már rá se lehet csak úgy dugni, mert nincs hova. Átlapolva kell menteni, rendszeresen, és több helyre. Olyan, hogy tuti, egy alakban: nincs.
Személy szerint az elmúlt 25 év PC használat során már átestem kétszer nagy váratlan adatvesztésen. Egyik Samsung, másik WD winyó volt, de szerintem abszolút nem márka függő. Tapasztalatából állítom, hogy a legváratlanabb időkben történik adatvesztés de a legritkább ezek közül mégis az, amikor a hardver spontán, és visszaállíthatatlanul kinyiffan. A felhasználón múlik a nem kívánt adatveszések 90%-a.
Pontosítás kedvéért: Nem egy őrült vagyok, aki mindent ment 10 példányban, amivel csak találkozik, vagy eszébe jut. Családi fotókról, beszerezhetetlen zenékről, dokumentumokról és szkennelt bizonylatokról van szó, nem tucatszám újra és újra előállítható, vagy letölthető és beszerezhető fájlokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!